ΑΘΗΝΑ
06:52
|
25.04.2024
Το εξαιρετικό graphic novel, εμπνευσμένο από την Ελληνική Επανάσταση του '21, θα κυκλοφορήσει στα ελληνικά το Νοέμβριο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Sons of Chaos, ένα επικό κόμικ εμπνευσμένο από την Ελληνική Επανάσταση, επιτέλους κυκλοφορεί και στα Ελληνικά. Το εντυπωσιακό, μεγαλόσχημο βιβλίο, με τις 192 σελίδες και με το σκληρό εξώφυλλο, έχει ήδη λάβει διθυραμβικές κριτικές τόσο από τον Ελληνικό όσο και από τον ξένο Τύπο και τώρα ετοιμάζεται, σε μετάφραση του εξαιρετικού Αλέξη Καλοφωλιά, να κυκλοφορήσει και στην Ελληνική γλώσσα.

Μέσα από αυτή τη μορφή τέχνης αναδεικνύεται ο αγώνας των Ελλήνων και το έπος του 1821 ως στοιχείο που μπορεί να εμπνεύσει κάθε άνθρωπο ή λαό ο οποίος καλείται, οπουδήποτε κι αν ζει, να αγωνιστεί για να κατακτήσει τη δική του Ελευθερία.

Ο δημιουργός του, ο Αμερικανός συγγραφέας, σκηνοθέτης, ηθοποιός και μουσικός Chris Jaymes, καταγράφει στις σελίδες του βιβλίου ένα ιδιαίτερα βαρυσήμαντο κεφάλαιο της ιστορίας μας, μέσα από ένα ατέλειωτο παιχνίδι μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας, το οποίο εικονογραφεί εκπληκτικά ο Αργεντινός κομίστας Ale Aragon, “χτίζοντας” ένα εξαιρετικό εικαστικό περιβάλλον για την ανάπτυξη του σεναρίου.

O Chris Jaymes δεν έχει σκοπό να διηγηθεί ή να καταγράψει με πιστότητα την Ελληνική Επανάσταση. Στέκεται με δέος απέναντί της, εμπνέεται από αυτήν και δημιουργεί τη δική του φανταστική ιστορία, έχοντας έναν στόχο: να τη γνωρίσει μέσα από τη δράση, τη γοητεία και την ενέργεια του κόμικ σε όσους, πέρα από τα σύνορά μας, δεν την ξέρουν ή απλώς την έχουν ακούσει – και να τους κεντρίσει το ενδιαφέρον να επιθυμήσουν να μάθουν περισσότερα.

Κάπως έτσι άλλωστε ξεκίνησε να ασχολείται και ο ίδιος. Εμπνεύστηκε την ιστορία από έναν Ελληνοαμερικανό φίλο που συχνά-πυκνά του έλεγε πώς είναι καιρός ο κόσμος όλος να γνωρίσει την Ελληνική Επανάσταση, όπως γνωρίζει άλλες σημαντικές στιγμές της παγκόσμιας ιστορίας – τον Αμερικανικό εμφύλιο ή τη Γαλλική Επανάσταση. Μετά από προσωπική έρευνα και ενασχόληση εννέα ετών που τον οδήγησε από το Σούλι μέχρι την Μονεμβασιά, ο Chris Jaymes καταθέτει τη δική του ματιά, καταγράφοντας την τόλμη, τη γενναιότητα και την παλληκαριά των θρυλικών μορφών του ’21.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα