ΑΘΗΝΑ
07:39
|
19.04.2024
Το Σάββατο το πρωθυπουργικό ζεύγος συνάντησε το ζεύγος Τομ Χανκς και Ρίτα Γουίλσον στην Αντίπαρο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Σάββατο το βράδυ ο πρωθυπουργός και η σύζυγός του συνάντησαν στην Αντίπαρο το ζεύγος Τομ Χανκς και Ρίτα Γουίλσον, ανεβάζοντας αντίστοιχο φωτογραφικό στιγμιότυπο στο Instagram.

Το ζεύγος Χανκς – Γουίλσον, επιδεικνύουν μάλιστα στην φωτογραφία και τα ελληνικά τους διαβατήρια, καθώς πρόσφατα πολιτογραφήθηκαν Έλληνες τιμητικά.

Υπενθυμίζεται, ότι με πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη ο Τομ Χανκς και η Ρίτα Γουίλσον πολιτογραφήθηκαν Έλληνες στα τέλη του Δεκεμβρίου 2019. Την τιμητική πολιτογράφηση του γνωστού Αμερικανού ηθοποιού και της συζύγου του είχε υπογράψει ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

“Ο Τομ Χανκς και η Ρίτα Γουίλσον είναι πλέον υπερήφανοι Ελληνες πολίτες!”, έγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον λογαριασμό του στο Instagram, δίπλα από την κοινή φωτογραφία του με τον Τομ Χανκς και τη Ρίτα Γουίλσον, έχοντας αγκαλιά τη σύζυγό του Μαρέβα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η βραδιά κύλησε με συζήτηση για την τέχνη, τον πολιτισμό, τον κινηματογράφο, την πολιτική και φυσικά την Ελλάδα.

View this post on Instagram

@ritawilson @tomhanks are now proud Greek citizens! ???

A post shared by Kyriakos Mitsotakis (@kyriakos_) on

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του militaire.gr, o πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του Μαρέβα, “δέσμευσε” για τη μεταφορά τους στην Αντίπαρο τρία στρατιωτικά ελικόπτερα.

Τα ελικόπτερα που χρησιμοποιήθηκαν από τον πρωθυπουργό είναι τα εξής:

  • Το vip ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας που είχε προσγειωθεί στην Αντίπαρο.
  • Ένα Super Puma που βρισκόταν επίσης στην Αντίπαρο.
  • Τέλος, ένα μεταγωγικό ελικόπτερο Chinook το οποίο ήταν προσγειωμένο στην Πάρο και θα μετέφερε τον πρωθυπουργό μετά τις απογευματινές ώρες.

Τελικά, ο πρωθυπουργός πέταξε με το ελικόπτερο Super Puma από την Αντίπαρο στην Επίδαυρο, όπου παρακολούθησε θεατρική παράσταση.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, το πρωθυπουργικό ζεύγος πέταξε στην Πάρο με αεροπλάνο της γραμμής. Την επόμενη ημέρα, όμως, μετακινήθηκε από την Αντίπαρο προς την Επίδαυρο με στρατιωτικό ελικόπτερο “προκειμένου να παραστεί στην παράσταση “Πέρσες” του Αισχύλου, ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός που μεταδόθηκε με livestreaming σε όλο τον κόσμο”.  

Στη συνέχεια, ο Στέλιος Πέτσας σχολίασε ότι “Στον πρωθυπουργό διατίθενται από την πολιτεία τα μέσα που χρειάζονται για να επιτελεί τα καθήκοντά του και να μετακινείται όπου χρειάζεται. Η χρήση των μέσων αυτών κρίνει και την εκπροσώπηση του θεσμού και τον τρόπο με τον οποίο τα χρησιμοποιεί κάθε φορά ο ένοικος του Μεγάρου Μαξίμου με βάση την ψήφο των πολιτών”.

Ως απάντηση σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για το εν λόγω ζήτημα, ο κ. Πέτσας σχολίασε: “Θα περίμενε κανείς περισσότερη ειλικρίνεια και λιγότερη υποκρισία. Είναι άλλο πράγμα να χρησιμοποιεί ο πρωθυπουργός για τα καθήκοντα του τα μέσα που του διατίθενται και άλλο για ιδιωτικές του επισκέψεις. Επομένως, θα μπορεί κανείς να κρίνει με βάση το παρελθόν ποιος το χρησιμοποιούσε για ιδιωτικές επισκέψεις και ποιος το χρησιμοποιεί για να ασκεί τα καθήκοντά του”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα