ΑΘΗΝΑ
01:54
|
08.05.2024
H προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, Κατερίνα Δημητριάδη, παρενέβη αυταπάγγελτα για τον συνωστισμό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κοσμοσυρροή και ο συνωστισμός έξω από το γήπεδο ‘Γεώργιος Καραϊσκάκης” στο περιθώριο της φιέστας τίτλου του Ολυμπιακού προκάλεσε εισαγγελική παρέμβαση. 

Όπως έγινε γνωστό, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, Κατερίνα Δημητριάδη, έδωσε παραγγελία για δικαστική έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες.   

Υπενθυμίζεται ότι μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τους ερυθρόλευκους, πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί έξω από το ‘Καραϊσκάκης’ αλλά και σε δρόμους του Πειραιά. Σε όλα τα σημεία καταγράφηκαν φαινόμενα συνωστισμού, παρά τα περιοριστικό μέτρα για τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έφερε στο φως η εκπομπή ‘Δίκη στο Open’, πέντε ημέρες μετά από τη φιέστα, κατά την οποία καταστρατηγήθηκαν πανηγυρικά τα μέτρα αυτοπροστασίας και κοινωνικής αποστασιοποίησης, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, Κατερίνα Δημητριάδη, παρενέβη αυτεπάγγελτα δίνοντας εντολή για δικαστική έρευνα.

Σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νέος ποινικός κώδικας για όσους παραβιάζουν τα μέτρα πρόληψης και ασφάλειας για τον Covid-19, “οι ποινές αυξάνονται στα (έως) 10 χρόνια”, σε περίπτωση μετάδοσης του ιού. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα