ΑΘΗΝΑ
23:21
|
23.06.2021
Το δικαστήριο κατέληξε πως έγινε μεταφορά ύψους εκατομμυρίων δολαρίων από κρατικό ταμείο σε λογαριασμό του Ρατζάκ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο τέως πρωθυπουργός της Μαλαισίας, Νατζίμπ Ραζάκ, καταδικάστηκε σε δωδεκαετή φυλάκιση από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας για κατάχρηση εξουσίας, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και απιστία κατά τη διάρκεια δίκης που ξεκίνησε το 2019 κι αφορούσε υπεξαίρεση πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.

Το δικαστήριο κατέληξε στο ότι έγινε μεταφορά ύψους δέκα εκατομμυρίων δολαρίων από το κρατικό ταμείο 1Malaysia Development Berhad (1MDB) σε λογαριασμό του Ρατζάκ με τη συγκατάθεσή του.

Ο Ραζάκ, που βρέθηκε ένοχος για επτά συνολικά κατηγορίες (τρείς αφορούσαν ξέπλυμα μαύρου χρήματος, τρείς απιστία και μία κατάχρηση εξουσίας) εξακολουθεί να δηλώνει αθώος και ισχυρίζεται πως έπεσε θύμα απάτης από τον χρηματιστή Τζο Λόου.

Ο Ναζάκ δεν θα έχει δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα στις επόμενες εκλογές αλλά έχει δικαίωμα να κρατήσει τη βουλευτική του έδρα μέχρι την τελική εκδίκαση της έφεσης.

Πηγές: Telesur, Wikipedia

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ιρλανδοί σερβιτόροι-ρατσιστές: 1-0

Κακήν-κακώς αποχώρησε από καφέ-μπαρ του Δουβλίνου την Κυριακή μία ομάδα ρατσιστών που επιτέθηκε λεκτικά σε μία μαύρη έγκυο, πελάτισσα του καταστήματος.
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα