ΑΘΗΝΑ
10:10
|
19.04.2024
Ο Βρετανός καλλιτέχνης του γκραφίτι πρόκειται να δωρίσει τα έσοδα από τη δημοπρασία ενός από τα έργα του σε παλαιστινιακό νοσοκομείο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Βρετανός καλλιτέχνης του γκραφίτι, Μπάνκσι, πρόκειται να δωρίσει τα έσοδα από τη δημοπρασία ενός από τα έργα του, αξίας άνω του 1 εκατομμυρίου δολαρίων, σε ένα παλαιστινιακό νοσοκομείο, δήλωσε ένας από τους συνεργάτες του στο πρακτορείο ειδήσεων AFP τη Δευτέρα.

Με τίτλο “Mediterranean Sea View 2017”, το έργο πρόκειται να δημοπρατηθεί στο Sotheby’s στο Λονδίνο, δήλωσε ο Ουισάμ Σαλσά, διευθυντής του ξενοδοχείου Walled Off, το οποίο βοήθησε ο Μπάνκσι να δημιουργηθεί το 2017 στην παλαιστινιακή πόλη της Βηθλεέμ, στην κατεχόμενη από το Ισραήλ Δυτική Όχθη .

Το έργο περιλαμβάνει τρεις ελαιογραφίες που απεικονίζουν τις ματωμένες μεσογειακές θάλασσες και την ακτογραμμή με πορτοκαλί σωσίβια και σημαδούρες, που υποδηλώνουν«τις ζωές που χάθηκαν στη θάλασσα κατά την ευρωπαϊκή« κρίση »μεταναστών της δεκαετίας του 2010», σύμφωνα με την περιγραφή στον ιστότοπο του Sotheby.

Τον Μάη ο καλλιτέχνης του οποίου η αληθινή ταυτότητα παραμένει μυστικό, παρέδωσε ένα ακόμη έργο που εγκαταστάθηκε σε νοσοκομείο της Νότιας Αγγλίας και αποτίει φόρο τιμής στο σύστημα δημόσιας υγείας της Βρετανίας και τους υγειονομικούς που μάχονται τη νέα πανδημία κορονοϊού εγκαταστάθηκε σε νοσοκομείο στη νότια Αγγλία.

Πηγές: The New Arab

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα