ΑΘΗΝΑ
22:50
|
23.06.2021
Η Κίνα επέκρινε σήμερα τις Ηνωμένες Πολιτείες γι' αυτό που χαρακτηρίζει "επικίνδυνη πρόκληση" η οποία μπορεί να οδηγήσει σε "αντιπαράθεση" στην περίπτωση του κλεισίματος των…
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Κίνα επέκρινε σήμερα τις Ηνωμένες Πολιτείες γι’ αυτό που χαρακτηρίζει “επικίνδυνη πρόκληση” η οποία μπορεί να οδηγήσει σε “αντιπαράθεση” στην περίπτωση του κλεισίματος των προξενείων, ωστόσο εξέφρασε τη βούληση οι δύο χώρες “να επικοινωνούν με ορθολογιστικό τρόπο”.

Σε μια συνομιλία με τον Γάλλο ομόλογό του Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Ουάνγκ Γι προειδοποίησε ότι οι σινο-αμερικανικές σχέσεις κινδυνεύουν να “πέσουν στην άβυσσο της αντιπαράθεσης” και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να αποφύγει οποιαδήποτε μονομερή ή ηγεμονική ενέργεια”, σύμφωνα με αντίγραφο της συνομιλίας που παρέθεσε το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η Κίνα κατέλαβε από χθες, Δευτέρα, το προξενείο των ΗΠΑ στην Τσενγκντού, στη νοτιοδυτική Κίνα, από το οποίο είχαν αποχωρήσει εσπευσμένα οι Αμερικανοί διπλωμάτες, σε αντίδραση για το κλείσιμο από την Ουάσινγκτον του κινεζικού προξενείου στο Χιούστον του Τέξας την περασμένη εβδομάδα, στο τέλος ενός διπλωματικού επεισοδίου που θύμιζε τον Ψυχρό Πόλεμο.

“Αυτή η επικίνδυνη υποκίνηση στην αντιπαράθεση και στον διχασμό εκ μέρους των ΗΠΑ αποσυνδέεται εντελώς από την πραγματικότητα, στην οποία τα συμφέροντα της Κίνας και των ΗΠΑ συνδέονται στενά”, εκτίμησε ο Κινέζος υπουργός.

Οι δύο χώρες θα πρέπει να “επιδιώξουν να επικοινωνούν με ορθολογιστικό τρόπο” και να “μην αφήσουν ποτέ μερικά αντικινεζικά στοιχεία να αμφισβητήσουν δεκαετίες γόνιμων ανταλλαγών και συνεργασίας”, πρόσθεσε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ιρλανδοί σερβιτόροι-ρατσιστές: 1-0

Κακήν-κακώς αποχώρησε από καφέ-μπαρ του Δουβλίνου την Κυριακή μία ομάδα ρατσιστών που επιτέθηκε λεκτικά σε μία μαύρη έγκυο, πελάτισσα του καταστήματος.
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα