ΑΘΗΝΑ
09:21
|
20.04.2024
Σε άρθρο της στην Ουάσιγκτον Ποστ, η παλαίμαχη γερουσιαστής Μπάρμπαρα Μπόξερ δηλώνει πόσο λάθος θεωρεί την τότε ψήφο της για την ίδρυση του σώματος αυτού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

‘Να’τες οι λέξεις που κανένας πολιτικός ποτέ δε θέλει να ξεστομίσει: έκανα λάθος.’.

Με αυτή την πρόταση για αρχή, η πρώην βουλευτής στην Βουλή των αντιπροσώπων των ΗΠΑ και κατόπιν γερουσιαστής, Μπάρμπαρα Μπόξερ, εξηγεί, σε άρθρο της στην Ουάσιγκτον Ποστ γιατί υπήρξε λάθος η δημιουργία της «Ασφάλειας της Πατρίδας» (Department of Homeland Security, DHS), την οποία ψήφισε και η ίδια, μετά την επίθεση στους δίδυμους πύργους.

Η παλαίμαχη Δημοκρατική πολιτικός, που εκλέγονταν στην Καλιφόρνια, σημειώνει ότι και τότε είχε αμφιβολίες, αλλά τις παραμέρισε γιατί δρούσε υπό το βάρος και το πένθος του πλήγματος της 11ης Σεπτεμβρίου, και ότι είχε πει ότι «όλο αυτό θα έκανε λιγότερο εύκολο να δώσει κάποιος λόγο, κρυμμένος κάτω από τόνους γραφειοκρατίας».

Ωστόσο αρκούσε «ένας πρόεδρος σαν τον Τραμπ» για να στρέψει την «Ασφάλεια» αυτή εναντίον του ίδιου του Αμερικάνικου λαού, τονίζει. Και επαναθέτει το ζήτημα της κατάργησης της δύναμης που χρησιμοποιείται για να πλήξει το εν πολλοίς ειρηνικό κίνημα που ξεκίνησε με την φρικτή δολοφονία του Τζωρτζ Φλόυντ στις ΗΠΑ.

Το κείμενο της Μπάρμπαρα Μπόξερ αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα, μετά τις επανειλλημένες εκκλήσεις πολιτικών, δημοτικών και πολιτειακών αρχών για μείωση της ισχύος της αστυνομίας και μεγαλύτερο έλεγχο των δυνάμεων καταστολής.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα