ΑΘΗΝΑ
19:45
|
24.04.2024
Σήμερα στις 8.30μμ., στο Σκοπευτήριο Καισαριανής. Είσοδος ελεύθερη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συναυλία αλληλεγγύης στους Λάλο, Τιτκώβ και Nachici, που συνελήφθησαν έξω από την ΑΣΟΕ, ξυλοκοπήθηκαν από τα ΜΑΤ και συνελήφθησαν με ψευδή ενοχοποιητικά στοιχεία μετά την αντιρατσιστική συγκέντρωση στην πλατεία Βικτωρίας στις 15 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 8.30 στο Σκοπευτήριο Καισαριανής.

Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στην Ομάδα Νομικής Βοήθειας που εκπροσωπεί πολλούς συλληφθέντες και η οποία συστάθηκε ως απάντηση στα δεκάδες περιστατικά αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας που σημειώνονται το τελευταίο διάστημα.

Η προσαγωγή του μουσικού παραγωγού Θωμά Λάλου και του stand up κωμικού Αλέξανδρου Τιτκώβ έχει καταγραφεί σε βίντεο που αποτυπώνει την απρόκλητη αστυνομική βία σε βάρος τους. Σημειώνεται ότι και οι δύο καλλιτέχνες παραπέμφθηκαν σε δίκη για κακουργήματα.

Με τις ίδιες κατηγορίες θα δικαστεί και ο Αργεντινός I. Nachici, αν και οι καταθέσεις των αστυνομικών περιγράφουν πλημμελήματα.

Από την πρώτη στιγμή οι συλληφθέντες έχουν τη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας και ιδιαίτερα των stand up κωμικών και των καλλιτεχνών της χιπ χοπ κοινότητας, πολλοί από τους οποίους θα ανεβούν απόψε στη σκηνή ερμηνεύοντας τραγούδια τούς– ανάμεσά τους οι Θεοδωρόπουλος, Μαθιουδάκης, Ατζαράκης, Εισβολέας, McYinka, Ιnfinik και Ghetto Rock.

Σημειώνεται ότι έπειτα από απόφαση του εισαγγελέα, οι τρεις διαδηλωτές απαγορεύεται να συμμετέχουν σε οποιαδήποτε δημόσια συγκέντρωση μέχρι τη δίκη τους, καθώς και να εμφανιστούν στην περιοχή των Εξαρχείων. Η απαγόρευση ισχύει για συγκεκριμένους δρόμους, και συνιστά μεταξύ άλλων, και οικονομικό στραγγαλισμό του ενός εκ των κατηγορούμενων. 

“Η δίωξή μας ήταν καθαρά πολιτική επιλογή της κυβέρνησης με σκοπό να μας βγάλει εκτός διαδηλώσεων, που είναι ένα από τα γήπεδα αγώνων των κινημάτων, και μια επίθεση στο οργανωμένο εργατικό κίνημα. Οι περιοριστικοί όροι που μας επιβλήθηκαν, η απαγόρευση μετακίνησης στα Εξάρχεια, αποτελεί ιδεολογικό παιχνίδι της κυβέρνησης με στόχο να διαχωρίσει τον κόσμο των κινημάτων από την υπόλοιπη κοινωνία και να παρουσιάσει ως σεσημασμένους και περιθωριακούς όσους συχνάζουν στα Εξάρχεια, μια περιοχή με παράδοση και κουλτούρα αγώνα” δήλωσε ο Θωμάς Λάλος στον efsyn.gr

“Είναι απίστευτο να ξέρεις ότι έχεις όλο αυτό τον κόσμο δίπλα σου, σ’ αυτό το ασφυκτικό σενάριο όπου καλείσαι να αντιμετωπίσεις ψευδείς κατηγορίες. Πόσω μάλλον όταν αυτό γίνεται εν μέσω ακόμη μίας οικονομικής ύφεσης και στο πλαίσιο εκφασισμού και συντηρητικοποίησης της κοινωνίας, και σου απαγορεύουν να κριτικάρεις το σύστημα στην πράξη. Θα ήθελα να καλέσω όλους κι όλες να στηρίξουν τη stand up κωμωδία και τις παραστάσεις-διαμάντια που ανεβαίνουν στην Ελλάδα. Αμέριστη στήριξη κι αλληλεγγύη σε κάθε άνθρωπο του κινήματος που διώκεται από το κράτος ή/και τα αφεντικά” τόνισε ο Αλέξανδρος Τιτκώβ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα