ΑΘΗΝΑ
21:14
|
23.04.2024
Το καθεστώς παρουσίασε ως "απόδειξη" ένα tweet μέσω του οποίου ο Έβο Μοράλες χαιρετίζει τις διαμαρτυρίες των πολιτών της Βολιβίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το καθεστώς που γεννήθηκε από το πραξικόπημα της Βολιβίας με επικεφαλής τη Τζανίν Ανιές υπέβαλε ποινικές αγωγές εναντίον του πρώην Προέδρου Έβο Μοράλες, της βουλευτού με το Κίνημα για τον Σοσιαλισμό(MAS) Μπέτι Γιανίκεζ και τον γραμματέα του Κέντρου Εργαζομένων της Βολιβίας(COB) Χουάν Κάρλος Χουαράτσι με τις κατηγορίες της προτροπής σε ένοπλη βία και απειλής της δημόσιας υγείας(!).

Στο πλαίσιο της επικοινωνιακής της τακτικής, το καθεστώς -που υποστηρίζεται ένθερμα από τις ΗΠΑ- παρουσίασε επίσης ως αποδεικτικό στοιχείο ένα tweet μέσω του οποίου ο Έβο Μοράλες χαιρετίζει τις μαζικότατες διαμαρτυρίες των πολιτών της Βολιβίας.

Την Τρίτη, οι Βολιβιανοί βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην αναβολή των γενικών εκλογών, έναν ελιγμό με τον οποίο το καθεστώς Ανιές επιδιώκει να διατηρηθεί την εξουσία όσο ποντάρει στην κινητοποίηση ακροδεξιών ομάδων.

Επί του παρόντος, η πολιτική και οικονομική ελίτ της Βολιβίας ανησυχεί για το μέλλον του καθεστώτος, καθώς ο σοσιαλιστής προεδρικός υποψήφιος Λούις Άρτσε συνεχίζει να ηγείται των τελευταίων δημοσκοπήσεων.

Πηγές: Telesur, Twitter

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα