ΑΘΗΝΑ
14:38
|
25.04.2024
Οι ενέργειες αυτές οδήγησαν την Ελένη Τουλουπάκη να ζητήσει από τον Άρειο Πάγο τη διενέργεια έρευνας για τις διαρροές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου ζητά η εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, μετά από σειρά ψευδών δημοσιευμάτων που έκαναν λόγο για βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών το οποίο απορρίπτει την αίτηση ακυρότητας της σε βάρος της ποινικής δίωξης .

Οι ενέργειες αυτές οδήγησαν την Ελένη Τουλουπάκη, η οποία έχει βρεθεί στο κυβερνητικό στόχαστρο για τις εξελίξεις στο σκάνδαλο Novartis, να ζητήσει, με έγγραφό της, από τον Άρειο Πάγο τη διενέργεια έρευνας για τις διαρροές.

Υπενθυμίζεται πως η Εισαγγελέας ζητά την ακύρωση της δίωξης της για ένα κακούργημα και ένα πλημμέλημα που ασκήθηκε σε βάρος της με βάση την παραγγελία του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελου Ζαχαρή που ερεύνησε με τον κ. Λάμπρο Σοφουλάκη χειρισμούς της στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας Novartis. Σκεπτικό της αιτούσας είναι ότι προηγήθηκε η παραγγελία του κ. Σοφουλάκη για την αρχειοθέτηση της υπόθεσης και έτσι για την άσκηση δίωξης της έγινε ανάσυρση της δικογραφίας με παράνομο τρόπο εφόσον δεν προέκυψαν νεώτερα στοιχεία όπως απαιτεί ο νόμος.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα