ΑΘΗΝΑ
16:44
|
16.04.2024
Την ερχόμενη εβδομάδα η πρόταση για την μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος θα σταλεί στο Κογκρέσο για συζήτηση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Από το Προεδρικό Μέγαρο Casa Rosada, ο Πρόεδρος της Αργεντινής , Αλμπέρτο Φερνάντες, παρουσίασε την Τετάρτη το σχέδιο της κυβέρνησης για τη δικαστική μεταρρύθμιση, το οποίο (σύμφωνα με τον ίδιο) στοχεύει στην “καλύτερη οργάνωση της ομοσπονδιακής δικαιοσύνης και στην αντιμετώπιση της κρίσης που επηρεάζει την αξιοπιστία και την ορθή λειτουργία της ομοσπονδιακής δικαιοσύνης με ποινική δικαιοδοσία.”

Η μεταρρύθμιση που προτείνει η κυβέρνηση περιλαμβάνει την επέκταση του Ανώτατου Δικαστηρίου από πέντε σε εννέα μέλη, τη συγχώνευση των 12 ποινικών δικαστηρίων με τα 11 οικονομικά και τον διπλασιασμό του αριθμού τους. Επιδιώκει επίσης να διορίσει ένα συμβούλιο εμπειρογνωμόνων για να συμβουλεύει την εκτελεστική εξουσία για τη λειτουργία του συστήματος.

Σχετικά με τη διακυβέρνηση της χώρας την περίοδο που στην εξουσία βρισκόταν ο πρώην Πρόεδρος Μάκρι, ο Φερνάντες επεσήμανε ότι “τα τελευταία τέσσερα χρόνια σηματοδοτήθηκαν από μέτρα που επηρέασαν αρνητικά τους κανόνες δικαιοσύνης που πρέπει να διέπουν τη δικαστική δράση σε κράτος που διέπεται από το κράτος δικαίου”, καταφερόμενος συγκεκριμένα εναντίον της μετατροπής της προδικαστικής κράτησης σε ένα σύστημα πρόωρης καταδίκης.

Εντός της ερχόμενης εβδομάδας η πρόταση για την μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος θα σταλεί στο Κογκρέσο για συζήτηση.

Πηγές: Telesur, Twitter

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα