ΑΘΗΝΑ
19:19
|
26.04.2024
Η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσης την επιβολή κυρώσεων σε δύο Κινέζους αξιωματούχους του ΚΚΚ που συνδέονται με την συγκεκριμένη οργάνωση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κυβέρνηση Τραμπ ανακοίνωσε ότι θα επιβάλει κυρώσεις στην οικονομική και στρατιωτική οργάνωση Xinjiang Production and Construction Corps (XPCC), ενός -κατά τις ΗΠΑ- παραστρατιωτικού οργανισμού που λειτουργεί στην αυτόνομη περιοχή του Σινγιάνγκ, όπου οι κινεζικές αρχές, με τη βοήθεια του XPCC, φέρονται να διαπράττουν, κατά τις αμερικανικές αρχές, πολιτιστική και δημογραφική γενοκτονία εναντίον εθνοτικών μειονοτήτων.

Δέον να σημειωθεί πως η XPCC ελέγχει τεράστιες τμήματα της οικονομίας στο Σινγιάνγκ, απασχολώντας το 12% του συνολικού πληθυσμού της περιοχής. Ανάλογα του εύρους και της αυστηρότητας των κυρώσεων, θα μπορούσαν να δημιουργήσουν σοβαρότατα προβλήματα στην οικονομία της περιοχής και να εμποδίσουν τα σχέδια της Κίνας για περαιτέρω οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

Η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσης την επιβολή κυρώσεων σε δύο Κινέζους αξιωματούχους του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας που συνδέονται με την συγκεκριμένη οργάνωση.

Πηγές: Axios, Foreign Policy, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα