ΑΘΗΝΑ
22:16
|
23.06.2021
Παραπέμπεται σε δίκη μετά την απόφαση της ιταλικής Γερουσίας για την υπόθεση "Open Arms".
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Παραπέμπεται τελικά σε δίκη ο πρώην υπουργός Εσωτερικών και γραμματέας της Λέγκας, Ματέο Σαλβίνι για την υπόθεση “Open Arms”, έπειτα από την απόφαση της Γερουσίας, την οποία δεν κατάφερε να πείσει για τις “ιερές” προθέσεις του.

Σημειώνεται ότι ο αρχηγός της Λέγκα, παραπέμφθηκε σε δίκη για στέρηση της ελευθερίας των 164 μεταναστών που επέβαιναν στο πλοίο της ισπανικής ΜΚΟ “Open Arms” τον Αύγουστο του 2019. Επί δεκαεννέα ημέρες, παρά το ότι πολλοί επιβάτες του πλοίου ήταν σε ακραία ψυχολογική κατάσταση καθώ πολλοί απ’ αυτούς είχαν πέσει στη θάλασσα προσπαθώντας να φτάνουν στην ξηρά κολυμπώντας, ο “ισχυρός άνδρας” της Λέγκα και τότε υπουργός Εσωτερικών αρνήθηκε να δώσει την αναγκαία άδεια στο πλοίο για ελλιμενισμό.

Ο Σαλβίνι βέβαια, υποστήριξε ότι έδρασε υπερασπιζόμενος το εθνικό συμφέρον της χώρας, επικαλούμενος το άρθρο 52 του Συντάγματος και δήλωσε πως θα προχωρήσει στη δίκη με το κεφάλι ψηλά έχοντας κάνει το ιερό καθήκον του.

 Ωστόσο, για να καθίσει στο εδώλιο, χρειάζεται μια ακόμη απόφαση, εκείνη των δικαστικών της Σικελίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ιρλανδοί σερβιτόροι-ρατσιστές: 1-0

Κακήν-κακώς αποχώρησε από καφέ-μπαρ του Δουβλίνου την Κυριακή μία ομάδα ρατσιστών που επιτέθηκε λεκτικά σε μία μαύρη έγκυο, πελάτισσα του καταστήματος.
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα