ΑΘΗΝΑ
16:39
|
24.04.2024
Η κλινική μπήκε στο στόχαστρο των Αρχών μετά τον θάνατο συνολικά 13 ασθενών και την εμφάνιση 35 κρουσμάτων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Νίκος Αντωναράκος άσκησε ποινική δίωξη εναντίον της κλινικής «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι, για κακουργηματικού βαθμού παραβίαση του άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα, που αφορά την μη τήρηση μέτρων για την αποφυγή μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών( εν προκειμένω για τη μετάδοση του κορονοϊού .

Πριν ένα μήνα ο Εισαγγελέας αφού είχε αξιολογήσει το υλικό που είχε στην διάθεση του, κάλεσε για εξηγήσεις πέντε στελέχη και γιατρούς της κλινικής οι οποίοι παρέδωσαν υπομνήματα με τις θέσεις τους. Σύμφωνα με όσα είχε υποστηρίξει και με ανακοίνωση του ο εκπρόσωπος της κλινικής «Ταξιάρχαι», το νοσοκομείο τήρησε όλα τα μέτρα προστασίας με βάση τα σχετικά πρωτόκολλα. Η επίσημη θέση της κλινικής ήταν ότι υπεύθυνος για την διασπορά του ιού ήταν εξωτερικός ασθενής που ήταν ήδη προσβεβλημένος με τον ιό και εισήλθε στην κλινική για αιμοκάθαρση.

Η κλινική μπήκε στο στόχαστρο των Αρχών μετά τον θάνατο συνολικά 13 ασθενών και την εμφάνιση 35 κρουσμάτων.

Σύμφωνα με το άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα βάση του οποίου καλούνται οι ύποπτοι για εξηγήσεις ορίζεται ότι «όποιος από πρόθεση παραβιάζει τα μέτρα που έχει διατάξει η αρμόδια αρχή τιμωρείται:

  • με φυλάκιση και χρηματική ποινή, αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κίνδυνος μετάδοσης της ασθένειας σε αόριστο αριθμό ανθρώπων,
  • με κάθειρξη έως 10 χρόνια, αν η παραβίαση είχε ως αποτέλεσμα να μεταδοθεί η ασθένεια σε άνθρωπο,
  • με κάθειρξη έως 10 χρόνια, εάν υπάρξει θάνατος ανθρώπου,
  • με ισόβια, αν προκλήθηκε ο θάνατος μεγάλου αριθμού ανθρώπων.

Πηγές ΑΠΕ-ΜΠΕ, Έθνος

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα