ΑΘΗΝΑ
12:19
|
25.03.2023
Αυστηροποίηση των μέτρων εξήγγειλε ο Νίκος Χαρδαλιάς μετά την εμφάνιση 78 νέων κρουσμάτων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα μέτρα κατά της πανδημίας που θα ισχύσουν την περίοδο του Αυγούστου ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Τα μέτρα είναι αυστηρότερα, καθώς αποτελούν «απάντηση» στην εμφάνιση 78 νέων κρουσμάτων.

Σύμφωνα με τα όσα, λοιπόν, ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς, από την 1η έως και 31 Αυγούστου είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, έως 15 Αυγούστου απαγορεύονται οι επισκέψεις σε κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων, αστέγων και νοσοκομεία, καθώς και των ιατρικών επισκεπτών στα νοσοκομεία.

Από τη Δευτέρα 3η Αυγούστου έως 15 Αυγούστου επιτρέπονται αυστηρά ως 100 άτομα σε κοινωνικές εκδηλώσεις (γάμους, κηδείες και βαφτίσεις κλπ) και ισχύει απαγόρευση όρθιων σε μπαρ. Επίσης, παρατείνεται η απαγόρευση πανηγυριών και άλλων εκδηλώσεων σε ανοιχτούς χώρους έως 31 Αυγούστου.

Εν τω μεταξύ, μετά τις ανακοινώσεις, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, δίνει ξανά τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις της εστίασης, του πολιτισμού και του αθλητισμού, να θέτουν σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων τους από 1.8.2020 μέχρι και 31.8.2020.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα