ΑΘΗΝΑ
03:14
|
25.04.2024
Τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας δεν προκαλούν μόνον δυσμενείς επιπτώσεις στην οικονομία αλλά και την δυσφορία μέρους των πολιτών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα απαραίτητα, πλην ασφυκτικά, μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας δεν προκαλούν μόνον πολύ βαριές, δυσμενείς επιπτώσεις στην οικονομία δεκάδων χωρών αλλά και την δυσφορία μέρους των πολιτών. Αυτό συνέβη σήμερα το μεσημέρι στο Βερολίνο, όπου περίπου 17.000 πολίτες (σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας) συμμετείχαν για μία ακόμη φορά σε διαδήλωση κατά των περιορισμών που επιβάλλονται με αφορμή την πανδημία.

Πολλοί από τους διαδηλωτές, που ξεκίνησαν από την πύλη του Βρανδεμβούργου, επέλεξαν να μην φορούν μάσκες καθώς ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των διοργανωτών (μεταξύ των οποίων η συντηρητική ομάδα «QUERDENKEN711») που είχαν ως κεντρικό σύνθημα: «Το τέλος της πανδημίας: Μέρα Ελευθερίας». Ανάμεσά τους υπήρχαν αρκετά θύματα άγνοιας και προπαγάνδας διαφόρων ομάδων συνωμοσιολογιών, καθώς κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα όπως: «Κορώνα, ψεύτικος συναγερμός»

Η αστυνομία πήρε μέτρα ώστε να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός αυτών που συμμετείχαν στη συγκεκριμένη διαδήλωση με αντι-διαδηλωτές που φώναζαν το σύνθημα «Έξω οι Ναζιστές».

Μέσα στο τελευταίο πεντάμηνο έχουν αναφερθεί στη Γερμανία περίπου 210.700 επιβεβαιωμένα κρούσματα, εκ των οποίων τα 9.150 ήταν θανατηφόρα. Οι αντιδράσεις κατά των μέτρων καραντίνας είναι σχετικά συχνές μολονότι από τα τέλη του περασμένου Απριλίου έχουν χαλαρώσει οι περιορισμοί, πέραν από αυτούς που αφορούν τη λεγόμενη «κοινωνική απόσταση» και την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε δημόσια Μέσα Συγκοινωνίας και καταστήματα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα