ΑΘΗΝΑ
23:12
|
25.04.2024

Στην τεμενοποίηση της Αγίας Σοφίας επανήλθε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρ. Τ. Ερντογάν αξιοποιώντας, αυτή τη φορά, την αφορμή της Γιορτής των Θυσιών (Eid al […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην τεμενοποίηση της Αγίας Σοφίας επανήλθε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρ. Τ. Ερντογάν αξιοποιώντας, αυτή τη φορά, την αφορμή της Γιορτής των Θυσιών (Eid al Adha). «Το γεγονός πως η Αγία Σοφία άνοιξε πάλι ως τζαμί και χώρος λατρείας στις 24 Ιουλίου, τερματίζει μία πληγή 86 ετών στην καρδιά του έθνους μας» ανέφερε χαρακτηριστικά σε βιντεοσκοπημένο διάγγελμά του.

Αναφέρθηκε επίσης στο επικείμενο συνέδριο του κυβερνώντος «Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης» (ΑΚΡ) που προγραμματίζεται τον ερχόμενο Δεκέμβρη διαβεβαιώνοντας πως θα αποτελέσει για αφορμή για «αναγέννηση» και «νέο ορόσημο». Προειδοποίησε παράλληλα, εμμέσως πλην σαφώς, με διαγραφή όσα κομματικά στελέχη «βλέπουν τους εαυτούς υπεράνω του έθνους». Επιπροσθέτως προέβλεψε πως μέχρι το συνέδριο το ΑΚΡ θα αυξήσει τους φίλους και θα μειώσει τους εχθρούς υποστηρίζοντας πως ο λόγος ύπαρξης του κόμματος ταυτίζεται με «τις ελπίδες του λαού».

Απέφυγε, πάντως, επιμελώς, να κάνει αναφορά σε φωτογραφίες που κάνουν το γύρο του διαδικτύου και δείχνουν διάφορους «προσκυνητές» στην Αγία Σοφία να μπαίνουν όχι για να προσευχηθούν αλλά για να βγάλουν, ενίοτε σε απρεπείς στάσεις, αναμνηστικές φωτογραφίες με τα κινητά τους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα