ΑΘΗΝΑ
17:09
|
25.04.2024

Η σημαντική επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης εκατομμυρίων Ισραηλινών και η έκρηξη της ανεργίας, που ξεπερνά πλέον το 23%, σε συνδυασμό με την εντεινόμενη αύξηση των […]

Israelis wearing masks to avoid the spread of the Covid-19 coronavirus protest against Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu outside his official residence in Jerusalem, on July 14, 2020. - Netanyahu, 70, was indicted in January for bribery, fraud and breach of trust in three cases.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η σημαντική επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης εκατομμυρίων Ισραηλινών και η έκρηξη της ανεργίας, που ξεπερνά πλέον το 23%, σε συνδυασμό με την εντεινόμενη αύξηση των κρουσμάτων της πανδημίας covid19 βγάζει πλέον σταθερά κάθε Σαββατοκύριακο στους δρόμους δεκάδες χιλιάδες πολίτες.

Το λεγόμενο  κίνημα των «μαύρων σημαιών» που επιδιώκει την παραίτηση του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου όχι μόνον εξαιτίας των τεσσάρων κατηγοριών διαφθοράς που τον βαρύνουν δικαστικά αλλά κυρίως για την αδυναμία του να διαχειριστεί το νέο κύμα κρουσμάτων και την οικονομική κατάσταση  που έχει εξωθήσει στα όρια της φτώχειας χιλιάδες οικογένειες, πραγματοποίησε ως αργά σήμερα το απόγευμα τουλάχιστον 300 μπλόκα σε γέφυρες και κεντρικούς οδικούς κόμβους.

https://twitter.com/field_israel3/status/1289607815296774147

Στο κέντρο της Ιερουσαλήμ χιλιάδες άλλοι πολίτες ξεκίνησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για να πραγματοποιήσουν στη συνέχεια πορεία καταλήγοντας μετά τις 22.00 μμ έξω από την πρωθυπουργική κατοικία.

Ωστόσο, οι διοργανωτές των αντικυβερνητικών κινητοποιήσεων εκφράζουν φόβους για νέα επεισόδια εξαιτίας των αντιδιαδηλώσεων που οργανώνει τις τελευταίες λίγες βδομάδες το κυβερνών δεξιό κόμμα Λικούντ σε μία προσπάθεια να διασκεδάσει τις αντιδράσεις που προκαλεί το κύμα διαδηλώσεων κατά του Νετανιάχου.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι αντικυβερνητικές κινητοποιήσεις δεν διοργανώνονται από τα μεγάλα κόμματα της αντιπολίτευσης, με πρώτο το «Μπλε και Λευκό» μπλοκ του Μπένι Γκαντς που συμμετέχει στην κυβέρνηση με τον αρχηγό του κόμματος στη διττή θέση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και του υπουργού Άμυνας…

https://twitter.com/i/status/1289615707789914112
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα