ΑΘΗΝΑ
10:47
|
20.04.2024
Την Παρασκευή, τα συνδικάτα συγκάλεσαν σε διαμαρτυρίες ενάντια στο νομοσχέδιο την ώρα που ψηφιζόταν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Εθνοσυνέλευση του Παναμά ενέκρινε την Παρασκευή νομοσχέδιο που οδηγεί στη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων εν μέσω της πανδημίας COVID-19 παρά τις συνεχιζόμενες διαμαρτυρίες πολλών συνδικάτων και κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Την Πέμπτη, οι εργαζόμενοι διαδήλωσαν ενώπιον του Κοινοβουλίου αλλά και σε διάφορα μέρη της χώρας κατά του νομοσχεδίου υπ’ αριθμόν 354. Το νομοσχέδιο προβλέπει τη μεταρρύθμιση του ισχύοντα κώδικα εργασίας και θεσπίζει μέτρα όπως η μείωση της εργάσιμης ημέρας και το ποσό του έκτακτου ετήσιου μπόνους που είναι γνωστό ως τον δέκατο τρίτο μήνα καθώς και την αναστολή των συμβάσεων έως τον Δεκέμβριο.

“Καταδίκασαν την πλειονότητα του λαού του Παναμά σε πείνα και δυστυχία και παραμέληση. Πρόκειται για κλοπή από τους φτωχούς για να τα δώσουν στους πλούσιους”, είπε μεταξύ άλλων ο Σαούλ Μέντεζ, Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Εργαζομένων σε Κατασκευές (SUNTRACS).

Το Υπουργείο Εργασίας απάντησε επισημαίνοντας πως το μηνιαίο έκτακτο επίδομα ύψους 100 δολαρίων και μια σειρά άλλων μέτρων είναι στην κατεύθυνση της προστασίας της εργασίας.

Την Παρασκευή, τα συνδικάτα συγκάλεσαν σε διαμαρτυρίες ενάντια στο νομοσχέδιο την ώρα που ψηφιζόταν. Ωστόσο, το νομοσχέδιο δεν έχει ακόμη υπογραφεί από τον Πρόεδρο του Παναμά, Λαουρεντίνο Κορτίσο.

Πηγή: Telesur, Wikipedia

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα