ΑΘΗΝΑ
10:50
|
20.04.2024
Σαφής προειδοποίηση ότι η Τουρκία «δεν θα απεμπολήσει τα δικαιώματά της στην Ανατολική Μεσόγειο».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε καθημερινή βάση φαίνεται πως γίνεται πλέον το «στενό μαρκάρισμα» της Άγκυρας στην Αθήνα για… διαπραγματεύσεις επί των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων σε «θαλάσσιες ζώνες» αλλά και στο σύνολο των τουρκικών διεκδικήσεων σε βάρος της Ελλάδας.

Το βράδυ της Παρασκευής ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χολούσι Ακάρ σε μία ακόμη συνέντευξή του σε ξένα ΜΜΕ που αναπαρήγαγε η Ντόιτσε Βέλε φορώντας τη μάσκα του «φιλειρηνικού» διαπραγματευτή κάλεσε την Ελλάδα να καθίσει στο τραπέζι του «διαλόγου» για «επιλύσουμε ειρηνικά τις διαφορές».

Με τη γνωστή τακτική του καρότου και του μαστίγιου ο Τούρκος υπουργός δεν παρέλειψε να εκτοξεύσει τις γνωστές απαιτήσεις στο πλαίσιο της λεγόμενης «Γαλάζιας Πατρίδας» σε βάρος των δικαιωμάτων Ελλάδας και Κύπρου προειδοποιώντας πως η Άγκυρα «δεν θα απεμπολήσει τα δικαιώματά της στην Ανατολική Μεσόγειο».

Παράλληλα, ο πρόεδρος της τουρκικής βουλής Μουσταφά Σέντοπ, κάνοντας μνεία στο…διεθνές δίκαιο (!) επανέλαβε τις αξιώσεις της Άγκυρας ευρύτερα στην Ανατολική Μεσόγειο επαναλαμβάνοντας, και αυτός, πως «δεν θα απεμπολήσουμε τα δικαιώματα μας που πηγάζουν από το Διεθνές Δίκαιο στην Ανατολική Μεσόγειο».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα