ΑΘΗΝΑ
19:34
|
24.04.2024

Η Αίγυπτος ξεκαθάρισε και επίσημα την θέση της όσον αφορά τις προθέσεις της Τουρκίας για σεισμικές έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο. Με δήλωση του, το Υπουργείου […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Αίγυπτος ξεκαθάρισε και επίσημα την θέση της όσον αφορά τις προθέσεις της Τουρκίας για σεισμικές έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο. Με δήλωση του, το Υπουργείου Εξωτερικών της Αιγύπτου, υποστηρίζει ότι κομμάτια της έκτασης, που έχει δεσμεύσει για έρευνες με Navtex  που εξέδωσε η Τουρκία, αποτελούν Αιγυπτιακή ΑΟΖ. Στην ίδια δήλωση το Κάϊρο, επισημαίνει ότι η Άγκυρα, παραβιάζει τον νόμο της Θάλασσας (UNCLOS) και συγκεκριμένα το άρθρο 310.

Η κόντρα της Αιγύπτου με την Τουρκία, μετά την Λιβύη, περνά ανοικτά πλέον και στο πεδίο της Μεσογείου, ενώ το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu της Τουρκίας, την περασμένη Πέμπτη, υποστήριζε ότι η Αίγυπτος έχει στείλει στρατό και στο Χαλέπι, υποστηρίζοντας τις δυνάμεις του Άσαντ.  Ο πρόεδρος της Αιγύπτου ‘Αμπντελ Φάταχ αλ-Σίσι έχει δηλώσει, ότι αν η οι δυνάμεις του Σάρατζ με την υποστήριξη της Τουρκίας, προχωρήσουν προς την Σύρτη, τότε ο Αιγυπτιακός στρατός θα επέμβει άμεσα.  Τουρκία και Αίγυπτος για την ώρα βρίσκονται αντιμέτωπες φανερά σε δύο μέτωπα, την Λιβύη και την Μεσόγειο, ενώ μένει να αποδειχθεί ή να διαψευστεί η εμπλοκή της Αιγύπτου και στο τρίτο μέτωπο, αυτό της Συρίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα