ΑΘΗΝΑ
03:07
|
25.04.2024

Νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 8:00 μ.μ. ως τις 5:00 π.μ. , περιορισμό των κινήσεων σε ακτίνα πέντε χλμ. από το σπίτι, απαγόρευση γάμων και […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 8:00 μ.μ. ως τις 5:00 π.μ. , περιορισμό των κινήσεων σε ακτίνα πέντε χλμ. από το σπίτι, απαγόρευση γάμων και άλλων τελετών, που μπορούν να αναβληθούν, καθώς και αυστηρότερα πρόστιμα για τους παραβάτες συμπεριλαμβάνονται στα πρωτόγνωρα, έκτακτα μέτρα που ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της πολιτείας Βικτόρια στην Αυστραλία, Ντάνιελ Άντριους, μετά  τα εκατοντάδες επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα που σημειώνονται τα τελευταία 24ωρα.

Παράλληλα η πολιτεία Βικτόρια κηρύχθηκε σε κατάσταση «καταστροφής» ενώ ο περιορισμός των κινήσεων των κατοίκων της Μελβούρνης, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, προβλέπεται να διαρκέσει για τουλάχιστον ενάμιση μήνα.

«Οι ισχύοντες κανόνες αποτρέπουν χιλιάδες και χιλιάδες κρούσματα κάθε μέρα και τη νοσηλεία χιλιάδων ανθρώπων και πολλές περισσότερες τραγωδίες από αυτές που έχουμε δει. Αλλά δεν λειτουργούν αρκετά γρήγορα» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός της Βικτόριας σε τηλεοπτικό του διάγγελμα.

Οι σαρωτικοί νέοι περιορισμοί μειώνουν τον χρόνο που οι κάτοικοι της Μελβούρνης μπορούν να έχουν στη διάθεσή τους για άσκηση σε εξωτερικούς χώρους και την αγορά ειδών πρώτης ανάγκης. Σε όλα τα σχολεία θα εφαρμοστεί τηλεκπαίδευση από την Τετάρτη. Τα σούπερ μάρκετ θα παραμείνουν ανοικτά και τα εστιατόρια, όπου ήδη δεν επιτρέπονται οι καθήμενοι πελάτες, θα μπορούν να συνεχίσουν να προσφέρουν υπηρεσίες takeaway και διανομής φαγητού. Δεν αποκλείεται πάντως τις επόμενες μέρες να ληφθούν επιπρόσθετα περιοριστικά μέτρα σχετικά με τη λειτουργία επιχειρήσεων.

Η Αυστραλία έχει καλύτερες επιδόσεις σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας σε σχέση με άλλες χώρες της περιοχής. Από την αρχή της πανδημίας, έχει καταγράψει περίπου 18.000 κρούσματα και πάνω από 200 θανάτους όμως τα τελευταία κρούσματα αυξήθηκαν σημαντικά κάνοντας τους ειδικούς να ανησυχούν για πιθανώς ανεξέλεγκτη κατάσταση.

Η κήρυξη «κατάστασης καταστροφής» στη Βικτόρια κρίθηκε απαραίτητη προκειμένου να δοθούν μεγαλύτερες εξουσίες στην αστυνομία της πολιτείας για να διασφαλίσει την εφαρμογή των μέτρων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνον μέσα στο τελευταίο 24ωρο από τους ελέγχους της αστυνομίας στη Βικτόρια επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικής αξίας 250.000 δολαρίων Αυστραλίας (περίπου 151.000 ευρώ).

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα