ΑΘΗΝΑ
08:55
|
20.04.2024
Η Μπόκο Χαράμ θεωρείται υπεύθυνη και για παλιότερες επιθέσεις στην ίδια περιοχή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters και τοπικές πηγές τις οποίες επικαλείται, επίθεση με χειροβομβίδα που είχε αποτέλεσμα τον θάνατο 15 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων έξι, έλαβε χώρα σε στρατόπεδο που φιλοξενεί εκτοπισμένους.

Τις πρώτες πρωινές ώρες, οι επιτιθέμενοι έριξαν μια χειροβομβίδα σε μια ομάδα ατόμων που κοιμούνται μέσα στο στρατόπεδο στο χωριό Ενγκούτσεουε, δήλωσε ο δήμαρχος, Μέτζεβε Μπουκάρ. Το στρατόπεδο φιλοξενεί περίπου 800 άτομα.

Το στρατόπεδο βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Νιγηρία, όπου δραστηριοποιείται η τζιχαντιστική οργάνωση, η οποία επιδιώκει την κατάληψη εδάφους και την ίδρυση ισλαμικού χαλιφάτου. Η Μπόκο Χαράμ -της οποία η δράση έχει επεκταθεί εκτός του Καμερούν στο Τσαντ και τον Νίγηρα-θεωρείται υπεύθυνη και για παλιότερες επιθέσεις στην ίδια περιοχή. Τις υποψίες προς την συγκεκριμένη οργάνωση στρέφει και η μη ανάληψη ευθύνης, ακόμη ένα χαρακτηριστικό της δράσης της.

Τον Ιούνιο του περασμένου έτους, περίπου 300 ύποπτοι μαχητές της Μπόκο Χαράμ εισέβαλαν σε ένα νησί εντός της λίμνης Τσαντ στα βόρεια του Καμερούν και σκότωσαν 24 άτομα, συμπεριλαμβανομένων 16 στρατιωτών του Καμερούν που στάθμευαν σε στρατιωτικά φυλάκια, ενώ επιθέσεις που συνδέονται με την ίδια ισλαμιστική φονταμενταλιστική οργάνωση καταγράφηκαν και το 2020.

Πηγές: Reuters, Sierra Leone Times, BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα