ΑΘΗΝΑ
11:57
|
20.04.2024

Η Χάναν Ασράουι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO) κάλεσε σήμερα την Ευρωπαϊκή Ένωση να πάρει ουσιαστικά μέτρα κατά […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Χάναν Ασράουι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO) κάλεσε σήμερα την Ευρωπαϊκή Ένωση να πάρει ουσιαστικά μέτρα κατά των ισραηλινών κατοχικών αρχών που σχεδιάζουν την ανέγερση νέων κατοικιών Εβραίων εποίκων σε περιοχή της κατεχόμενης Ανατολικής Ιερουσαλήμ σε μία προσπάθεια να την αποκόψουν από τα υπόλοιπα κατεχόμενα εδάφη της Δυτικής Όχθης και να εμποδίσουν τη σύνδεσή της με ένα πιθανό παλαιστινιακό κράτος στο μέλλον.

«Χαιρετίζουμε την επιστολή διαμαρτυρίας που υπέγραψαν οι πρέσβεις χωρών της ΕΕ κατά των ισραηλινών σχεδίων για ανέγερση οικοδομών στον παράνομο εποικισμό Γκιβάτ Χαματός και πιθανώς και στη λεγόμενη περιοχή Ε1 των περιχώρων της κατεχόμενης Ιερουσαλήμ αλλά  πιστεύουμε ότι οι κυβερνήσεις αυτών των 15 χωρών θα πρέπει να υιοθετήσουν αποφάσεις για μέτρα που θα αποτρέψουν το Ισραήλ να υλοποιήσει τα παράνομα σχέδια και την ατιμωρησία που απολαμβάνει μπροστά στην ντε φάκτο προσάρτηση» τόνισε η Ασράουι σε σχετική ανακοίνωσή της. Και επισημαίνει: «Η ρητορική των αντιρρήσεων δεν απέτρεψε το Ισραήλ. Στην πραγματικότητα, το Ισραήλ ενθαρρύνεται να κλιμακώσει τις εγκληματικές του ενέργειες ακριβώς επειδή έχει την πεποίθηση ότι οι όποιες αντιδράσεις δεν θα γίνουν ποτέ πρακτικά μέτρα». Η ίδια προειδοποίησε ότι «εάν υλοποιηθούν τα ισραηλινά σχέδια τότε θα κοπεί στη μέση η κατεχόμενη Ιερουσαλήμ  από τα υπόλοιπα παλαιστινιακά εδάφη της Δυτικής Όχθης ολοκληρώνοντας τους σχεδιασμούς κλοπής στρατηγικής παλαιστινιακής γης και την παρεμπόδιση της φυσικής εδαφικής συνέχειας ενός μελλοντικού παλαιστινιακού κράτους».

Ας σημειωθεί πάντως πως η Ελλάδα δεν είναι μεταξύ των 15 χωρών που υπέγραψαν την επιστολή διαμαρτυρίας για τα ισραηλινά εποικιστικά σχέδια στην κατεχόμενη Α. Ιερουσαλήμ, στο πλαίσιο πιθανώς τριμερών και τετραμερών “συνεργασιών” που έχει στήσει για την αξιοποίηση κοιτασμάτων Ενέργειας στην Α. Μεσόγειο σε συνεργασία με την κυβέρνηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Οι χώρες πάντως που υπέγραψαν την επιστολή διαμαρτυρίας που επέδωσε το μεσημέρι της Παρασκευής στο ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών εκπρόσωπος της ΕΕ είναι το Βέλγιο, η Γαλλία, η Γερμανία, η Δανία, η Ιταλία, η Ιρλανδία, η Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Πολωνία, η Πορτογαλία, η Σλοβενία, η Σουηδία, η Φιλανδία, Ολλανδία και Νορβηγία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα