ΑΘΗΝΑ
22:34
|
06.06.2023
Στις εκλογές της 9ης Αυγούστου, ο επί 26 συναπτά έτη Πρόεδρος της χώρας Λουκασένκο φαίνεται να απειλείται για πρώτη φορά από την ανεξάρτητη Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλέξανδρος Λουκασένκο ακύρωσε το ετήσιο διάγγελμά του για την κατάσταση του έθνους, που επρόκειτο να δώσει στις 3 Αυγούστου, μια εβδομάδα αφότου παραδέχθηκε ότι είχε τον κορονoϊό (COVID-19).

Ο Λουκασένκο, που έχει δηλώσει πως διαγνώστηκε με τον νέο ιό αλλά είναι ασυμπτωματικός, φέρεται να μην είναι τόσο καλά στην υγεία του, καθώς πριν λίγες μέρες κατά τη διάρκεια σύσκεψης του Συμβουλίου Ασφαλείας η κάμερα τον απαθανάτισε να χρησιμοποιεί καθετήρα, ενώ προβληματισμό δημιουργεί η ακύρωση μιας τόσο σημαντικής ομιλίας λίγες ημέρες πριν τις κρίσιμες προεδρικές εκλογές.

Στις εκλογές της 9ης Αυγούστου, ο επί 26 συναπτά έτη Πρόεδρος της χώρας Λουκασένκο φαίνεται να απειλείται για πρώτη φορά από το αντιπολιτευτικό κίνημα με επικεφαλής την ανεξάρτητη Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια, της οποίας οι προεκλογικές συγκεντρώσεις εντυπωσιάζουν με το μέγεθός τους.

Πηγές: bne IntelliNews, NPR

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα