ΑΘΗΝΑ
13:32
|
25.04.2024
Κύκλοι του υπουργείου Άμυνας και του Naval Group επεξεργάζονται νέα πρόταση σχετικά με την εξαγορά από ελληνικής πλευράς δύο φρεγατών FDI.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σύμφωνα και με πηγές που επικαλείται η Real News, κύκλοι του υπουργείου Άμυνας και του γαλλικών συμφερόντων Naval Group επεξεργάζονται νέα πρόταση σχετικά με την αγορά από ελληνικής πλευράς δύο φρεγατών άμυνας και επέμβασης FDI μετά το αναπάντεχο ναυάγιο της συμφωνίας αγοράς των φρεγατών που επρόκειτο να υπογραφεί στα μέσα Ιουλίου στο Ελιζέ.

Την αρχική απόφαση ανέτρεψε η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα αναδρομικά των συνταξιούχων, κάτι που, σύμφωνα με την ελληνική πλευρά, κατέστησε απαγορευτικό το κόστος αυτό για τον ελληνικό Προϋπολογισμό, γεγονός που προκάλεσε δυσφορία στο Παρίσι.

Ωστόσο, χάρη στις προσπάθειες κατευνασμού στις οποίες επιδόθηκε
αμέσως η ελληνική πλευρά, αυτή η δυσφορία δεν έγινε ορατή στη διάρκεια της τελευταίας ελληνοτουρκικής κρίσης. Μάλιστα την τελευταία εβδομάδα σε (δύο) τηλεφωνικές συνομιλίες του υπουργού Αμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, με τη Γαλλίδα ομόλογό του Φλοράνς Παρλί φέρεται να συζητήθηκαν οι εκκρεμότητες η διευθέτηση των οποίων θα οδηγήσει στην υπογραφή της στρατηγικής συµφωνίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα