ΑΘΗΝΑ
13:38
|
07.06.2023

Ένα βήμα παραπέρα στα μέτρα ηλεκτρονικής παρακολούθησης καραντίνας είναι αποφασισμένες να κάνουν από την επόμενη βδομάδα, 11 Αυγούστου οι αρχές στη Σιγκαπούρη. Θα επιβάλλουν ως […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα βήμα παραπέρα στα μέτρα ηλεκτρονικής παρακολούθησης καραντίνας είναι αποφασισμένες να κάνουν από την επόμενη βδομάδα, 11 Αυγούστου οι αρχές στη Σιγκαπούρη. Θα επιβάλλουν ως υποχρεωτική σε ταξιδιώτες άνω των 12 ετών που εισέρχονται στη σύγχρονη πόλη-κράτος των 5.700.000 κατοίκων τη χρήση ειδικού «βραχιολιού» με εγκαταστημένα συστήματα GPS και bluetooth ώστε να διασφαλίσουν την τήρηση κατ’ οίκον καραντίνας το προβλεπόμενο διάστημα.

Οι χρήστες «χειροπέδας» ηλεκτρονικής παρακολούθησης θα είναι υποχρεωμένοι να αποδέχονται ενημερώσεις και μηνύματα από την αρμόδια κεντρική υπηρεσία ώστε να εξασφαλίζεται και με αυτόν τον τρόπο η εφαρμογή του μέτρου. Σε διαφορετική περίπτωση οι παραβάτες θα κληθούν να καταβάλλουν πρόστιμο 10.000 δολαρίων Σιγκαπούρης (7.272 δολ. ΗΠΑ) ή εξάμηνη κάθειρξη ή και τα δύο.

Το μέτρο θυμίζει ανάλογες αποφάσεις από τις αρχές Νότιας Κορέας και Χονγκ Κονγκ.

Στη Σιγκαπούρη τα επιβεβαιωμένα κρούσματα πλησιάζουν τα 53.000. Σε μία περίοδο που ανοίγουν και πάλι τα σύνορα, φαίνεται πως επιστρατεύονται διαθέσιμα τεχνολογικά μέσα ώστε να αποφευχθεί νέο κύμα πανδημίας covid19.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα