ΑΘΗΝΑ
08:43
|
26.04.2024
Οι επιτροπές ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων καταδίκασαν τις πράξεις βίας κατά των ιθαγενών Μαπούτσε.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι επιτροπές ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων καταδίκασαν την Κυριακή τις πράξεις βίας κατά της κοινότητας των ιθαγενών Μαπούτσε στην Περιφέρεια της Αραουτσάνια.

Η καταγγελία έγινε όταν δεκάδες πολίτες, οπλισμένοι με ραβδιά και πέτρες και φωνάζοντας ρατσιστικά συνθήματα συγκεντρώθηκαν το Σάββατο το βράδυ σε διάφορες πόλεις της επαρχίας Μαγιέκο, προσπαθώντας (με την ανοχή της αστυνομίας) να εκδιώξουν βίαια μέλη της κοινότητας της Μαπούτσε που είχαν καταλάβει δημαρχεία με σκοπό να απαιτήσουν την απελευθέρωση αρκετών φυλακισμένων συντρόφων τους , οι οποίοι βρίσκονται σε απεργία πείνας.

Ως αποτέλεσμα, συνελήφθησαν περίπου 40 Μαπούτσε, συμπεριλαμβανομένων αρκετών ανηλίκων. Όπως τονίστηκε στη δήλωση, τα μέλη των επιτροπών αμφότερων των νομοθετικών σωμάτων θεωρούν “απαράδεκτες οποιεσδήποτε ρατσιστικές ή δυσφημιστικές εκφράσεις που έγιναν προς τους Μαπούτσε κατά τη διάρκεια της βίαιης εκδίωξής τους”.

Πηγές: Telesur, Twitter

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα