ΑΘΗΝΑ
21:04
|
15.05.2024
Η δολοφονία δημιουργεί πιέσεις προς την κυβέρνηση για πιο επιθετική πολιτική κατά των βίαων εγκλημάτων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο θρήνος και η οργή ξεχειλίζουν τα τελευταία 24ωρα στη Σουηδία μετά την “κατά λάθος” δολοφονία ενός 12χρονου κοριτσιού από αδέσποτη σφαίρα κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών από συμμορίες της Στοκχόλμης.

Η νεαρή -η αστυνομία δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία της ταυτότητάς της- πυροβολήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής έξω από ένα εστιατόριο McDonald’s σε προάστιο της Στοκχόλμης και υπέκυψε στα τραύματά της στο νοσοκομείο λίγες ώρες αργότερα. Η αστυνομία εκτιμά ότι το θύμα δεν ήταν ο στόχος των δραστών, αλλά χτυπήθηκε από αδέσποτη σφαίρα που προοριζόταν για δύο άνδρες που στέκονταν σε μικρή απόσταση από το άτυχο κορίτσι και σχετίζονται με εγκληματική συμμορία.

Ο υπουργός δικαιοσύνης Μόργκαν Γιόχανσον χαρακτήρισε το συμβάν “αποτρόπαια κτηνωδία”, δήλωσε “ενοχλημένος και σοκαρισμένος” και δεσμεύτηκε να ενεργοποιήσει “περισσότερους αστυνομικούς” προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοιες τραγωδίες στο μέλλον. Ο υπουργός υποσχέθηκε και “αυστηροποίηση των ποινών” για τους δράστες αντίστοιχων εγκλημάτων.

Η δολοφονία της 12χρονης έχει πυροδοτήσει θυελλώδη αντιπαράθεση ανάμεσα στη στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση με την οποία συμφωνεί σημαντικής μερίδα των πολιτών, με αίτημα μια πιο επιθετική πολιτική κατά των βίαων εγκλημάτων στη χώρα.

Οι αρχές της Στοκχόλμης δεν έχουν προχωήσει ακόμα σε καμία σύλληψη, αλλά αρκετοί ύποπτοι έχουν περάσει από ανάκριση, ενώ η αστυνομία ζητά τη βοήθεια όλων των πολιτών στη συλλογή στοιχείων που μπορεί να οδηγήσουν στη σύλληψη των δολοφόνων.

Με πληροφορίες από RT.com.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα