ΑΘΗΝΑ
15:18
|
24.04.2024
Ο Παναγιώτης Τσακλόγλου, η Ζωή Ράπτη και ο Νικόλαος Ταγαράς είναι τα νέα πρόσωπα της κυβέρνησης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανακοινώθηκαν οι αλλαγές στο πλαίσιο του μικρού ανασχηματισμού της κυβέρνησης από τον Στέλιο Πέτσα. Δύο υφυπουργοί αναβαθμίζονται, ενώ διορίζονται τρεις ακόμα υφυπουργοί στα υπουργεία Εργασίας, Υγείας και Περιβάλλοντος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε “επιτυχημένο” το προηγούμενο κυβερνητικό σχήμα και εξήγησε ότι οι αλλαγές έγιναν με βάση τους “στρατηγικούς άξονες” που στοχεύουν στις “λειτουργικές βελτιώσεις” σην οικονομία, την ανάπτυξη, την εργασία, την υγεία και το περιβάλλον.

Πιο συγεκριμένα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε:

  • Την αναβάθμιση του υφυπουργού Οικονομικών κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη σε αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, αρμόδιο για τη Δημοσιονομική Πολιτική.
  • Την αναβάθμιση του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκου Παπαθανάση σε αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιο για τις Ιδιωτικές Επενδύσεις και τις Συμπράξεις του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.
  • Την τοποθέτηση του κ. Παναγιώτη Τσακλόγου στη θέση του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιου για τα θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης.
  • Την τοποθέτηση της κας Ζωής Ράπτη, βουλευτή Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών, σε θέση υφυπουργού Υγείας, αρμόδιας για θέματα Ψυχικής Υγείας.
  • Την τοποθέτηση του κ. Νικόλαου Ταγαρά, βουλευτή Κορινθίας, στη θέση του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιου για θέματα Προστασίας του Περιβάλλοντος.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου λείπει σε ολιγοήμερες διακοπές αλλά όπως φαίνεται θα επιστρέψει για την ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, στη 1μ.μ, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα