ΑΘΗΝΑ
03:07
|
24.04.2024
"Άμα μας ξαναδείτε να ανησυχήσετε", είχε σχολιάσει στην τελευταία ενημέρωσή του για τη διασπορά του ιού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

“Άμα μας ξαναδείτε να ανησυχήσετε”, είχε σχολιάσει στην τελευταία ενημέρωσή του για τη διασπορά του ιού, ο καθηγητής επιδημιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, που επανέρχεται από σήμερα το απόγευμα στο γνώριμο τηλεοπτικό πόστο του στο πλευρό του Νίκου Χαρδαλιά.

Μετά από 72 μέρες αποχής και έπειτα από την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στην χώρα, κρίνεται πλέον επιβεβλημένη η επιστροφή του στην καθημερινή ενημέρωση του κοινού.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στην Ελλάδα παρέμεινε σταθερά υψηλός καθώς καταγράφηκαν χθες 77 κρούσματα, με 28 εξ αυτών να εντοπίζονται στην Αττική αλλά και σε “παρθένες” περιοχές όπως η Ευρυτανία.

Πέντε κρούσματα καταγράφηκαν επίσης χθες στην Κέρκυρα, τρία στην Κορινθία, τέσσερα στην Καβάλα, δύο στην Εύβοια, τις Κυκλάδες και τα Χανιά. Από ένα κρούσμα κατέγραψαν η Ευρυτανία, το Ηράκλειο Κρήτης, η Λέσβος, η Μαγνησία και η Πέλλα – κρούσμα που συνδέεται με το γάμο στους Αμπελοκήπους της Θεσσαλονίκης.

Στον εισαγγελέα αναρτήσεις με θεωρίες συνομωσίας για τον κορονοϊό

Εν τω μεταξύ με εντολή το υυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, θα παραπέμπονται στη Δικαιοσύνη αναρτήσεις που αφορούν σε “θεωρίες συνομωσίας” του κορονοϊού, οι οποίες δημοσιεύτηκαν τις τελευταίες μέρες σε μικρά site και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι συγκεκριμένες αναρτήσεις αναφέρουν ότι η Covid-19 είναι “παραμύθι” και παροτρύνουν τον κόσμο να αρνείται πρόστιμα και κυρώσεις και να μην εφαρμόζει τα μέτρα περιορισμού της διασποράς του ιού.

Ο κορονοϊός δεν προσφέρεται για θεωρίες συνομωσίας, θα πάρουμε όλα τα μέτρα για να προστατέψουμε τη δημόσια υγεία”, δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης, δίνοντας παράλληλα εντολή στην Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να αποσταλεί το υλικό των αναρτημένων αναφορών στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών προς ποινική αξιολόγηση .

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα