ΑΘΗΝΑ
19:02
|
13.05.2024
Δήλωσε ότι έχει το δικαίωμα να προχωρήσει σε προεδρικό διάταγμα και απείλησε ότι θα μηνύσει τη Νεβάδα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εκτόξευσε χθες νέες απειλές κατά της επιστολικής ψηφοφορίας δηλώνοντας ότι έχει το δικαίωμα να προχωρήσει στην έκδοση προεδρικού διατάγματος για τον περιορισμό της.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος τάσσεται αναφανδόν κατά της απόφασης για διεξαγωγή των εκλογών με επιστολική ψήφο και έφτασε μέχρι του σημείου να μιλήσει για αναβολή των προεδρικών εκλογών, απείλησε ότι είναι έτοιμος να σύρει την πολιτεία της Νεβάδα στα δικαστήρια σχετικά με την ψήφιση νέου νόμου που προβλέπει την ταχυδρομική αποστολή ψηφοδελτίων σε κάθε ψηφοφόρο, ενόψει της διεξαγωγής των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου.

Με ανάρτησή του στο Twitter χαρακτήρισε τον νόμο “παράνομο, νυχτερινό πραξικόπημα” για “να μην κερδίσουν οι Ρεπουμπλικάνοι”, προσθέτοντας σε απειλητικούς τόνους ότι “χρησιμοποιούν την Covid για να κλέψουν την Πολιτεία. Θα τα πούμε στα Δικαστήρια”.

Σημειώνεται ότι ήδη, η Γιούτα, η Χαβάη, το Κολοράντο, η Ουάιγκτον και το Όρεγκον διεξάγουν εκλογές με επιστολική ψήφο, ενώ η Καλιφόρνια και το Βερμόντ αποφάσισαν επίσης να να υιοθετήσουν την επιστολική ψηφοφορία λόγω της πανδημίας.

Ο Τραμπ έχει επικαλεστεί το τελευταίο διάστημα δημοσιεύματα που αναφέρονται στα προβλήματα που θα μπορούσε να προκαλέσει η καθυστερημένη έλευση επιστολικών ψήφων, υποστηρίζοντας πως θα χρειάζονταν εβδομάδες, μήνες, αν όχι “χρόνια”, για να ξεκαθαριστεί η κατάσταση, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει γιατί ή πως θα γίνει αυτό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα