ΑΘΗΝΑ
13:07
|
25.04.2024
Μεγαλύτερο πρόβλημα από τα εισαγόμενα κρούσματα, η εγχώρια μετάδοση του ιού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλος ένας θάνατος από κορονοϊό καταγράφηκε στη χώρα μας, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών από τη νόσο Covid-19 να ανερχεται πλέον στους 211.

Πρόκειται για έναν ηλικιωμένο άνδρα, ηλικίας 92 ετών, ο οποίος κατέληξε την Τετάρτη στο Γενικό Νοσοκομείο Ερυθρός.

Ο 92χρονος φέρεται να είχε και υποκείμενα νοσήματα.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε εχθές άλλα 121 κρούσματα κορονοϊού, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στα 4855.

Μητσοτάκης: H χαλάρωση των μέτρων οδήγησε στην αύξηση των κρουσμάτων

Στη χαλάρωση των μέτρων κατά τη διάρκεια του Ιουλίου απέδωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα, μιλώντας στην τηλεδιάσκεψη για τη νόσο Covid-19.

“Θα πρέπει να το πούμε ότι η αύξηση των κρουσμάτων οφείλεται κυρίως στη χαλάρωση που σημειώθηκε απέναντι στα μέτρα συμμόρφωσης στο εσωτερικό της χώρας μας κατά το μήνα Ιούλιο και πιστεύω ότι έχουμε όλοι μια ευθύνη γι’ αυτό. Μόλις το 10% των κρουσμάτων είναι εισαγόμενα, τα πιο πολλά κρούσματα αυτή τη στιγμή είναι εγχώρια» είπε ο πρωθυπουργός.

“Βλέπουμε τις τελευταίες μέρες μία σημαντική αύξηση των θετικών κρουσμάτων η οποία, όμως, διαφέρει ουσιωδώς από το πρώτο κύμα της πανδημίας και αυτό φυσικά είναι κάτι το οποίο και μας προβληματίζει και μας ανησυχεί” ανέφερε.

“Σε αυτή τη μεγάλη κρίση η υγεία και η οικονομία δεν είναι δύο έννοιες που η μία αντιπαλεύει την άλλη. Δεν είμαστε ή με την υγεία ή με την οικονομία. Για να έχουμε οικονομική ανάπτυξη πρέπει να έχουμε υγεία. Για να έχουμε ένα επαρκές σύστημα υγείας και ένα κοινωνικό δείκτη προστασίας πρέπει να έχουμε μία οικονομία η οποία να δίνει έσοδα να λειτουργεί προς όφελος του πολίτη και ένα κράτος το οποίο να επιτελεί το ρόλο του. Για αυτό και θα το ξαναπώ. Η πιστή τήρηση των κανόνων γίνεται ακόμα πιο επιτακτική από εδώ και πέρα” υπογράμμισε.

Φοράμε όλοι, όλοι μάσκα σε κλειστούς αλλά και σε ανοιχτούς χώρους όπου δεν γίνεται να τηρηθούν οι απαραίτητες αποστάσεις. Η μάσκα πρέπει να γίνει πια μόνιμος συνοδός μας, όπως είναι τα κλειδιά μας, τα γυαλιά μας, το κινητό μας. Αποφεύγουμε μαζικές συναθροίσεις και τη διασκέδαση σε χώρους έντονου συγχρωτισμού. Και βέβαια απορρίπτουμε τις θεωρίες συνομωσίας που καλούν σε απειθαρχία στα μέτρα που εισηγείται όχι η πολιτεία αλλά οι ειδικοί επιστήμονες για να προστατεύσουμε τελικά τη δημόσια υγεία όλων” κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της τηλεδιασκεψης παρουσιάστηκαν στατιστικά στοιχεία από τις αφίξεις, που επιβεβαιώνουν ότι το πρόβλημα εντοπίζεται όχι στα εισαγόμενα περιστατικά αλλά στην εγχώρια μετάδοση. Μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στη Θεσσαλονίκη και γενικότερα στη βόρεια Ελλάδα και σε αυτές τις περιοχές θα δοθεί ιδιαίτερη προσοχή.

Επίσης, στην αρχή της τοποθέτησής του ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην τραγωδία της Βηρυτού: “Επιτρέψτε μου να κάνω μία σύντομη εισαγωγική τοποθέτηση ξεκινώντας με τα θερμά μου συλλυπητήρια και τις σκέψεις μου στον δοκιμαζόμενο λαό του Λιβάνου και ειδικά της Βηρυτού μετά από αυτή την τραγική έκρηξη την οποία όλοι είδαμε χθες. Σε συνεννόηση και με τον Νίκο Χαρδαλιά, αλλά και με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ ήδη απογειώνεται άμεσα το πρώτο C130 με άντρες και γυναίκες της ΕΜΑΚ καθώς οι πρώτες ανάγκες, όπως μας ζητήθηκαν από τους Λιβανέζους, αφορούν ανθρώπινο δυναμικό σε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης. Και βέβαια είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε με πρόσθετο ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό καθώς φαντάζομαι ότι όσο θα περνάνε οι ώρες και οι μέρες θα αντιλαμβανόμαστε το μέγεθος αυτής της πρωτοφανούς τραγωδίας που χτύπησε τον Λίβανο”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα