ΑΘΗΝΑ
22:41
|
06.05.2024
Ο Γιανγκ, κάτοχος και αμερικανικής υπηκοότητας, ζητά αποζημίωση έως και 150.000 $ ανά παράβαση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Καναδός τραγουδοποιός Νιλ Γιανγκ κατέθεσε μήνυση κατά της προεκλογική εκστρατείας του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ την Τρίτη, κατηγορώντας την για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων για την αναπαραγωγή των τραγουδιών του rocker χωρίς άδεια.

Ο Γιανγκ διαμαρτυρήθηκε για την αναπαραγωγή των τραγουδιών “Rockin’ in the Free World” και “Devil’s Sidewalk” σε συγκεντρώσεις και πολιτικές εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένης και εκείνη της 20ής Ιουνίου στην Τάλσα της Οκλαχόμα. Είχε επίσης διατυπώσει ισχυρές αντιρρήσεις όταν ο Τραμπ χρησιμοποίησε τη μουσική του κατά την επίσκεψή του στο Όρος Ράσμορ στις 3 Ιουλίου.

Ο Γιανγκ, κάτοχος και αμερικανικής υπηκοότητας και ενταγμένος στο Rock and Roll Hall of Fame ως σόλο καλλιτέχνης το 1995 και ως μέλος των Buffalo Springfield το 1997, ζητά αποζημίωση έως και 150.000 $ ανά παράβαση. Είναι σύνηθες για τους μουσικούς να αντιτάσσονται στην εικαζόμενη μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή επίκληση της μουσικής των πολιτικών.

Τον περασμένο μήνα, δεκάδες καλλιτέχνες όπως οι Aerosmith, Green Day, Rolling Stones, Linkin Park, Lorde, Pearl Jam και Sia συνυπέγραψαν μια ανοιχτή επιστολή καλώντας τους πολιτικούς να λάβουν άδεια πριν παίξουν τη μουσική τους στην εκστρατεία και πολιτικά γεγονότα.

Πηγές: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα