ΑΘΗΝΑ
04:38
|
26.04.2024
Η αεροπορική εταιρεία κατέθεσε αίτημα χρεοκοπίας στις ΗΠΑ και ζητά την προστασία των περιουσιακών της στοιχείων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Virgin Atlantic δήλωσε πτώχευση και ζητά την προστασία από τους πιστωτές της στις ΗΠΑ.

Στον φάκελο που κατέθεσε στο δικαστήριο της Νέας Υόρκης την Τρίτη, 04/08, η αεροπορική εταιρεία ζητά προστασία μέσω του άρθρου 15 του πτωχευτικού κώδικα των ΗΠΑ, ο οποίος επιτρέπει σε έναν ξένο οφειλέτη να προστατεύει τα περιουσιακά στοιχεία του στη χώρα.

Στις αρχές Ιουλίου, η Virgin Atlantic είχε ανακοινώσει ότι εξασφάλισε χρηματοδότηση που θα την κρατούσε ‘ζωντανή’ για τουλάχιστον δεκαοκτώ μήνες.

Η Virgin Atlantic είναι η δεύτερη αεροπορική εταιρεία του Virgin Group που χρεοκοπεί. Η πρώτη ήταν η Virgin Australia, ο δεύτερος τη τάξη αερομεταφορέας της Αυστραλίας, που συσσώρευσε χρέη ύψους 6,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε περισσότερους από 12.000 πιστωτές.

Στο αίτημα πτώχευσης της Virgin Atlantic αναφέρεται ότι η εταιρεία έχει προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις με τους ενδιαφερόμενους “για μια συναινετική ανακεφαλαιοποίηση” που θα απαλλάξει τον ισολογισμό της από τα χρέη και “θα εξασφαλίσει τη βιώσιμη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της εταιρείας”.

Χθες, Τρίτη 04/08, η Virgin Atlantic κατέθεσε σχέδιο αναδιάρθρωσης στο ανώτατο δικαστήριο του Λονδίνου, κι έλαβε έγκριση για τη σύγκλιση συνεδριάσεων με τους επηρεαζόμενους πιστωτές οι οποίοι καλούνται να ψηφίσουν το σχέδιο στις 25 Αυγούστου.  

Εκπρόσωπος της Virgin Atlantic δήλωσε ότι το σχέδιο αναδιάρθρωσης τέθηκε ενώπιον του δικαστηρίου του Ηνωμένου Βασιλείου “για την εξασφάλιση της απαραίτητης έγκρισης από όλους τους σχετικούς πιστωτές, πριν από την εφαρμογή του”. Σύμφωνα με το Bloomberg, αν δεν εγκριθεί η συμφωνία για την αναδιάρθρωση, τα ταμεία της εταιρείας θα έχουν στραγγίξει μέχρι τον Σεπτέμβριο.  

Η Virgin Atlantic, που ανήκει κατά 51% στην Branson’s Virgin Group και κατά 49% στην αμερικανική Delta, έχει ήδη καταργήσει τη βάση της στο αεροδρόμιο Gatwick του Λονδίνου κι έχει προχωρήσει στην περικοπή τουλάχιστον 3.500 θέσεων εργασίας προκειμένου να περιορίσει την οικονομικί ζημία που επέφερε η κρίση της πανδημίας του κορονοϊού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα