ΑΘΗΝΑ
12:31
|
08.08.2022
Ο Πρόεδρος Βισκάρα έχει 72 ώρες για να αποδεχτεί την παραίτηση των υπουργών που απορρίφθηκαν, αλλά και να σχηματίσει νέο υπουργικό συμβούλιο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Κογκρέσο του Περού απέρριψε την Τρίτη το νέο υπουργικό υπουργικό συμβούλιο που πρότεινε ο Πρόεδρος, Μάρτιν Βισκάρα. Η απόφαση σηματοδοτεί την αρχή μιας πολιτικής κρίσης εν μέσω της επιδημίας του κορονοϊού COVID-19.

Στις 15 Ιουλίου, ο πρόεδρος Βισκάρα ανανέωσε το ήμισυ του υπουργικού συμβουλίου του, καθώς ο χειρισμός της πανδημίας έχει επικριθεί κυρίως και η δημοτικότητά του πέφτει κατά τη διάρκεια τεσσάρων συνεχόμενων μηνών, σύμφωνα με έρευνα της δημοσκοπικής εταιρείας Ipsos Peru.

Όμως το Κογκρέσο του Περού αρνήθηκε χθες την απαιτούμενη ψήφο εμπιστοσύνης για το νέο υπουργικό συμβούλιο με επικεφαλής τον Πρωθυπουργό Πέδρο Κατεριάνο μετά από 20 ώρες συζήτησης της πρότασης. Το υπουργικό συμβούλιο και το Κογκρέσο διαφωνούν σχετικά με το σχέδιο του Κατεριάνο για αναζωογόνηση της βασισμένης στον τομέα των εξορυκτικών δραστηριοτήτων οικονομίας, δίνοντας προτεραιότητα στην οικονομική ανάκαμψη έναντι της αντιμετώπισης πανδημίας, καθώς και στο διορισμό συγκεκριμένων υπουργών.

Ο Πρόεδρος Βισκάρα έχει 72 ώρες για να αποδεχτεί την παραίτηση των 19 υπουργών που απορρίφθηκαν, αλλά και να σχηματίσει νέο υπουργικό συμβούλιο. “Το Κογκρέσο αποφάσισε να προσθέσει μια άλλη κρίση εις βάρος όλων των Περουβιανών”, δήλωσε ο Πρόεδρος.

Ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας του θανατηφόρου ιού έφθασε χθες Τρίτη τους 20.007, με τη χώρα να υφίσταται το τρίτο βαρύτερο πλήγμα στη Λατινική Αμερική, μετά τη Βραζιλία και το Μεξικό.

Πηγές: Telesur

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα