ΑΘΗΝΑ
03:10
|
24.04.2024
Πέντε μεταγωγικά αεροσκάφη, κινητές νοσοκομειακές μονάδες, διασώστες και γιατροί αποστέλλονται στη Βηρυτό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανταποκρινόμενη άμεσα στην τραγωδία που έπληξε τον λιβανέζικο λαό και στην έκκληση για βοήθεια του Λιβανέζου πρωθυπουργού Χασάν Ντιάμπ, η Ρωσία αποστέλλει στη Βηρυτό 5 μεταγωγικά αεροσκάφη με κινητές νοσοκομειακές μονάδες της υγειονομικής μονάδας Tsentrospas.

Στο πλαίσιο της ανρθωπιστικής επιχείρησης, μεταξύ άλλων, το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων στέλνει στον Λίβανο 150 διασώστες, γιατρούς και υπαλλήλους της δημόσιας υγείας αλλά και ειδικούς στην ανίχνευση και την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού από το ινστιτούτο Rospotrebnadzor.

“Στο πλαίσιο της ανθρωπιστικής επιχείρησης, πέντε αεροσκάφη του ρωσικού υπουργείου Έκτακτης Ανάγκης θα σταλούν στη Βηρυτό του Λιβάνου για παροχή βοήθειας και για τον περιορισμό των συνεπειών της χθεσινής έκρηξης” διευκρινίζει σε δήλωσή του το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων. 

Στη Βηρυτό έχουν προσγειωθεί ήδη τα τέσσερα από τα πέντε ρωσικά αεροπλάνα που είναι προγραμματισμένο να φτάσουν στη χώρα, μεταφέροντας υλική βοήθεια σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών της Ρωσίας.

Όπως υπογράμμισε το υπουργείο, όλοι οι ειδικοί είναι εφοδιασμένοι με ειδικές στολές και εξοπλισμό προστασίας, λαμβάνοντας υπόψη την επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί στον Λίβανο.

Νωρίτερα το υπουργείο είχε αναρτήσει στο διαδίκτυο πλάνα από τον εφοδιασμό του πρώτου αεροπλάνου που έστειλε η Ρωσία στον Λίβανο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα