ΑΘΗΝΑ
04:25
|
19.04.2024
Η έκθεση αποκάλυψε σημαντικές οικονομικές και διοικητικές παραβιάσεις στον τομέα του πετρελαίου στη χώρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κοινοβουλευτική επιτροπή του Κουβέιτ που ήταν επιφορτισμένη με τη διερεύνηση περιπτώσεων διαφθοράς και απιστίας στον τομέα του πετρελαίου υπέβαλε την έκθεσή της στην κυβέρνηση την Τετάρτη. Η έκθεση αποκάλυψε σημαντικές οικονομικές και διοικητικές παραβιάσεις στον τομέα του πετρελαίου στη χώρα, οι οποίες διαπράχθηκαν επί σειρά ετών δίχως να έχουν διερευνηθεί.

Σύμφωνα με τον βουλευτή Μπαντέρ αλ Μούλα, αποκαλύφθηκαν σοβαρές παραβιάσεις στην εταιρία Kuwait Petroleum Corporation. Ενδεικτικά, ο γιος ενός από τους ανώτερους αξιωματούχους της εταιρείας που ήταν τέταρτος στον κατάλογο μετά από μια συνέντευξη εργασίας κατατάχτηκε στην κορυφή της λίστας χωρίς καμία δικαιολογία. Σε άλλη περίπτωση ένα συμβόλαιο για προμήθεια αντλιών αξίας 43 εκατομμυρίων δολαρίων αποδείχθηκε περιττό.

Τον Μάρτιο, το Κουβέιτ αποφάσισε να μειώσει τα λειτουργικά του έξοδα στον τομέα του πετρελαίου, λόγω του ξεσπάσματος του Covid-19 και της πτώσης των τιμών του πετρελαίου. Νωρίτερα, ο Εμίρης του Κουβέιτ κάλεσε την Αρχή κατά της Διαφθοράς της χώρας του να αναλάβει τις ευθύνες της και να παραπέμψει όλους τους ύποπτους για διαφθορά για δίωξη χωρίς δισταγμό.

Πηγές: Middle East Monitor

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα