ΑΘΗΝΑ
08:03
|
28.06.2024
Οι αρχές στη Βηρυτό ανακοίνωσαν τη σύλληψη 16 λιμενικών που φαίνεται πως σχετίζονται με τις εκρήξεις της Τρίτης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι αρχές στη Βηρυτό σε μία προσπάθεια να αποδείξουν ότι εννοούν τις διαβεβαιώσεις για «διαφανή έρευνα» και «τιμωρία» των υπευθύνων ανακοίνωσαν απόψε τη σύλληψη 16 λιμενικών που φαίνεται πως σχετίζονται με τις εκρήξεις της Τρίτης από μία ομάδα 18 ατόμων που ανακρίθηκαν επί ώρες. Η απόφαση έπεται της εντολής που δόθηκε πριν λίγες μέρες για κατ’ οίκον κράτηση, υπό την εποπτεία του στρατού, των επικεφαλής της διοίκησης του λιμανιού της Βηρυτού τα τελευταία χρόνια.

Οι κινήσεις αυτές δεν καταφέρνουν να κατευνάσουν τα συναισθήματα οργής και αγανάκτησης που εκφράζει τμήμα των κατοίκων της Βηρυτού, εκατοντάδες εκ των οποίων συγκεντρώθηκαν απόψε έξω από το κοινοβούλιο απαιτώντας απαντήσεις και λύσεις στα προβλήματά τους.

Διεθνή σύνοδο ετοιμάζει ο Μακρόν

Σύνοδο διεθνών δωρητών τις επόμενες μέρες για την επούλωση των πληγών που άφησε πίσω της η καταστροφική έκρηξη της 4ης Αυγούστου ανήγγειλε στη Βηρυτό ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν. Απαίτησε παράλληλα «διαφανή, ανοικτή και διεθνή έρευνα» για να βγουν όλα στο φως «και να μην υπάρξει αμφιβολία». Ζήτησε μεταρρυθμίσεις, διαφάνεια και μία «νέα πολιτική συμφωνία» με την ηγεσία της χώρας, διαμηνύοντας πως «είναι καιρός για ανάληψη ευθυνών σήμερα για τον Λίβανο και για την ηγεσία του». Σε αντάλλαγμα για όλα αυτά υποσχέθηκε περισσότερη βοήθεια.

Προειδοποίησε ότι θα επιστρέψει την 1η Σεπτέμβρη για να εξακριβώσει εάν έγιναν όσα του υποσχέθηκαν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα