ΑΘΗΝΑ
14:19
|
23.04.2024
Ο πρωθυπουργός της Μαυριτανίας και ολόκληρη η κυβέρνησή του παραιτήθηκαν την Πέμπτη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρωθυπουργός της Μαυριτανίας και ολόκληρη η κυβέρνησή του παραιτήθηκαν την Πέμπτη, μια ημέρα αφότου οι κοινοβουλευτικοί ανακριτές που διερευνούσαν καταγγελία για δωροδοκία υπό την προηγούμενη διοίκηση υπέβαλαν έκθεση, της οποία οι συγγραφείς θέτουν υπό αμφισβήτηση αρκετούς υπουργούς.

Ο πρόεδρος Μοχάμεντ Ούλντ Γκαζουάνι διόρισε τον Μοχάμεντ Ούλντ Μπιλάλ, πρώην επικεφαλής πολλών κρατικών υπηρεσιών, ως νέο πρωθυπουργό, ανέφερε αργότερα σε ανακοίνωσή της η Προεδρία.

Το πολιτικό σύστημα στη Μαυριτανία συγκλονίστηκε φέτος από μια κοινοβουλευτική έρευνα για φερόμενη διαφθορά στην κυβέρνηση του πρώην προέδρου Μοχάμεντ Ούλντ Αμπντέλ Αζίζ, ο οποίος παραιτήθηκε πέρυσι μετά από μια δεκαετία στην εξουσία. Ο Γκαζουάνι, στενός σύμμαχος του πρώην προέδρου, κέρδισε τις εκλογές ως διάδοχος, αλλά ο Αμπντέλ Αζίζ βρήκε γρήγορα τις ενέργειες της κυβέρνησής του, συμπεριλαμβανομένων υπεράκτιων λογαριασμούς σχετιζόμενων με πετρελαϊκές συμφωνίες, να τίθενται υπό τον ασφυκτικό έλεγχο του Κοινοβουλίου.

Οι ανακριτές την Τετάρτη έδωσαν μια έκθεση που τεκμηριώνει τα ευρήματά τους στον εισαγγελέα. Η έκθεση δεν έχει δημοσιευτεί, αλλά αρκετοί σημερινοί υπουργοί φέρονται ύποπτοι για δωροδοκίες που συνέβησαν κατά τη διάρκεια της θητείας τους και ενώ υπηρετούσαν σε ανώτερες θέσεις στην κυβέρνηση του Αμπντέλ Αζίζ.

Πηγές: France 24

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα