ΑΘΗΝΑ
19:56
|
04.05.2024
Iσχυρίστηκε πως μυήθηκε στον ναζισμού από μικρός, παρακινούμενος από τον "βίαιο και αλκοολικό" πατέρα του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο δικηγόρος του κατηγορούμενου νεοναζί Στέφαν Ερνστ, επιβεβαίωσε ενώπιον του δικαστηρίου την ομολογία του για την εν ψυχρώ δολοφονία του επικεφαλής της κυβέρνησης του Κασέλ, Χριστιανοδημοκράτη Βάλτερ Λίμπκε, στις 2 Ιουνίου του 2019.

“Εγώ πυροβόλησα. Αναλαμβάνω την ευθύνη” είπε στην ομολογία του ζητώντας συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος για τη “δειλή και αποτρόπαια” πράξη του στην οποία οδηγήθηκε, όπως εξήγησε, εξαιτίας των λανθασμένων απόψεών του για τον ναζισμό.

“Κανείς δεν αξίζει να πεθάνει επειδή έχει διαφορετική άποψη. Επέτρεψα να με καθοδηγούν οι λάθος απόψεις μου και αναλαμβάνω γι’ αυτό την ευθύνη” ομολόγησε.

Ο Στέφαν Ερνστ ισχυρίστηκε πως μυήθηκε στον ναζισμού από μικρή ηλικία, παρακινούμενος από τον “βίαιο και αλκοολικό” πατέρα του. Είπε επίσης, πως το μόνο που επιδίωκε ήταν η αγάπη του πατέρα του και έτσι ο ρατσισμός και το μίσος έγινε ο κοινός τους τόπος.

Ομολόγησε επίσης, ότι με τον συνεργό του Μάρκους Χ, γνωρίστηκαν το 2014 και εξασκούνταν μαζί στη σκοποβολή χρησιμοποιώντας ως στόχους φωτογραφίες της Άνγκελα Μέρκελ, μέχρι τη στιγμή που o Μάρκους πρότεινε έναν πραγματικό στόχο: τον Βάλτερ Λίμπκε.

Το βράδυ της 2ας Ιουνίου του 2019, ο Ερνστ μαζί με τον Μάρκους Χ παρακολουθούσαν το σπίτι του πολιτικού έως ότου εντόπισαν την οθόνη του κινητού του στη βεράντα. Τότε αφού τον πλησίασαν και τον ακινητοποίησαν, ο Ερνστ τον πυροβόλησε λέγοντάς του πως “ήρθε η ώρα να μεταναστεύσεις”.

Ως κίνητρο για την πράξη του υπέδειξε ομιλία του Λίμπκε από το 2015, στην οποία ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός υποστήριζε την ανάγκη παροχής ασύλου σε πρόσφυγες τονίζοντας ότι “όποιος δεν στηρίζει αυτές τις αξίες, μπορεί ανά πάσα στιγμή να εγκαταλείψει τη χώρα”.

Σημειώνεται ότι ο Λίμπκε στήριζε την Καγκελάριο στο άνοιγμα των γερμανικών συνόρων στους μετανάστες.

Ο δράστης είχε καταδικαστεί και στο παρελθόν για πράξεις με ακροδεξιό υπόβαθρο, ωστόσο, όπως αποκαλύφθηκε, οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες είχαν σταματήσει να τον παρακολουθούν από το 2009.

Είναι η πρώτη φορά που στην Γερμανία δικάστηκαν νεοναζί για την δολοφονία πολιτικού. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα