ΑΘΗΝΑ
21:24
|
16.09.2024
Η πανδημία έχει επιταχύνει την άνοδο του βιντεοπαιχνιδιού ως βασικού καταναλωτικού χόμπι
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η χρήση βιντεοπαιχνιδιών στις ΗΠΑ αυξήθηκε στα ύψη κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οδηγώντας σε ρεκόρ εσόδων και κερδών για εταιρείες ηλεκτρονικών παιχνιδιών όπως οι Nintendo, Epic Games και Electronic Arts.

Η πανδημία έχει επιταχύνει την άνοδο του βιντεοπαιχνιδιού ως βασικού καταναλωτικού χόμπι και η τάση είναι δύσκολο να αντιστραφεί ακόμη και μετά την επιστροφή της ζωής στο φυσιολογικό.

Η Nintendo κατέγραψε μια τεράστια αύξηση των κερδών, της τάξης του 428% το προηγούμενο τρίμηνο, κυρίως λόγω των τεράστιων πωλήσεων του προϊόντος υλικού Nintendo Switch και του επιτυχημένου παιχνιδιού “Animal Crossing”. Η ιαπωνική εταιρεία κέρδισε 1,37 δισεκατομμύρια δολάρια σε κέρδος για το δεύτερο τρίμηνο, συντρίβοντας εκτιμήσεις αναλυτών.

Η Electronic Arts διέλυσε επίσης τις εκτιμήσεις των αναλυτών για τα κέρδη, με κέρδη ανά μετοχή περίπου 66% υψηλότερα από ό, τι ανέμενε η Wall Street. Η εταιρεία έχει ξεπεράσει όλες τις εκτιμήσεις αναλυτών για τα κέρδη της τα τελευταία τέσσερα τρίμηνα.

Η Epic Games, ο κατασκευαστής του επιτυχημένου παιχνιδιού Fortnite, δήλωσε την Πέμπτη ότι συγκέντρωσε 1,78 δισεκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια του τελευταίου γύρου χρηματοδότησης, ο οποίος περιλάμβανε μια επένδυση 250 εκατομμυρίων δολαρίων από τη Sony που ανακοινώθηκε τον Ιούλιο.

Το παιχνίδι έχει γίνει και ένα βασικό χόμπι για εκατομμύρια ανθρώπους που έχουν κολλήσει στο σπίτι, επιτρέποντας στους ανθρώπους να συνδέονται και να επικοινωνούν με φίλους, ενώ τηρούν τις νόρμες κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Ο αριθμός των ατόμων που λένε ότι παίζουν βιντεοπαιχνίδια περισσότερο (με την πανδημία βασικό παράγοντα) αυξήθηκε κατά 46% στις ΗΠΑ από τα τέλη Μαρτίου, σύμφωνα με τον δείκτη Nielsen Video Game Tracking (VGT). Στις ΗΠΑ σήμερα υπολογίζεται πως 244 εκατομμύρια Αμερικανοί, ή περίπου τα 3/4 του πληθυσμού, παίζουν βιντεοπαιχνίδια, 32 εκατομμύρια περισσότερα από ό, τι το 2018.

Πηγές: Axios

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα