ΑΘΗΝΑ
02:04
|
20.04.2024
Οργισμένος ο Τούρκος πρόεδρος προανήγγειλε την επανεκκίνηση των γεωτρήσεων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οργισμένος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, από την υπογραφή της συμφωνίας ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, επανέλαβε σήμερα Παρασκευή (07/08), πως πρόκειται για μια “ανύπαρκτη” συμφωνία και προανήγγειλε την επανεκκίνηση γεωτρήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Μετά την επίσκεψή του στην Αγιά Σοφιά σήμερα, ο Τούρκος πρόεδρος συνομιλώντας με δημοσιογράφους, είπε ότι η Τουρκία δεν αναγνωρίζει τη συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου και τη χαρακτήρισε “ανύπαρκτη”.

Ανέφερε ακόμη ότι η Ανγκελα Μέρκελ του είχε ζητήσει να παγώσουν τις έρευνεςγια 3 με 4 εβδομάδες κι εκείνος της απάντησε ότι “δεν τους εμπιστεύομαι (σσ τους Έλληνες) αλλά αν το ζητάς εσύ θα το κάνω”.

“Δεν υπάρχει τέτοια συμφωνία. Η Μέρκελ μου ζήτησε να σταματήσουμε τις γεωτρήσεις. Τώρα τις ξεκινούμε και πάλι. Ενημερώσαμε σχετικά την Μέρκελ”, είπε ο Ερντογάν.

Ακολούθως τόνισε ότι “εμείς θα συνεχίσουμε τις έρευνες και τις γεωτρήσεις” γιατί οι υποσχέσεις δεν τηρήθηκαν.

“Τι κάνουν εκεί η Ελλάδα και η Αίγυπτος; Αφού υπογράψαμε τη συμφωνία με τη Λιβύη όλοι έπεσαν σε αυτό το γεγονός” είπε τονίζοντας ότι “αυτή η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου δεν έχει αξιοπρέπεια”.

“Δεν υπάρχει λόγος συζήτησης μ’ αυτούς που δεν έχουν δικαιώματα, ιδιαίτερα σε θαλάσσιες ζώνες. Συνεχίζουμε αποφασιστικά τη συμφωνία μας με τη Λιβύη”, διαμήνυσε ο Ερντογάν.


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα