ΑΘΗΝΑ
15:06
|
16.04.2024

Εκφράζοντας συλλυπητήρια στους συγγενείς των θυμάτων και επισημαίνοντας πως «υπήρξαν μάρτυρες από κάθε δόγμα και θρησκεία» ο ηγέτης της λιβανέζικης σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εκφράζοντας συλλυπητήρια στους συγγενείς των θυμάτων και επισημαίνοντας πως «υπήρξαν μάρτυρες από κάθε δόγμα και θρησκεία» ο ηγέτης της λιβανέζικης σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, αρνήθηκε κατηγορηματικά πως η οργάνωση διατηρούσε οπλοστάσιο στο λιμάνι ή ότι έχει τον έλεγχο του χώρου. «Δυστυχώς στο Λίβανο, από τα πρώτα λεπτά του γεγονότος, ορισμένα Μέσα Ενημέρωσης και πολιτικές δυνάμεις έσπευσαν να υποδείξουν πως το μέρος στο οποίο εκδηλώθηκε η έκρηξη ήταν αποθήκη όπλων της Χεζμπολάχ» ανέφερε. Και πρόσθεσε με νόημα: «Η Χεζμπολάχ ξέρει περισσότερα για το λιμάνι της Χάιφα στην κατεχόμενη Παλαιστίνη παρά για το λιμάνι της Βηρυτού!»

Εκτιμώντας πως η έκρηξη της 4ης Αυγούστου είναι γεγονός «με τεράστιες αρνητικές συνέπειες στην κοινωνία και την οικονομία» της χώρας, προέβλεψε σαρωτικές επιπτώσεις σε κάθε επίπεδο. Απαίτησε τη διενέργεια εξονυχιστικής έρευνας από τις ένοπλες δυνάμεις του Λιβάνου ώστε να αποδοθούν το συντομότερο ευθύνες και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι της τραγωδίας «ανεξαρτήτως θρησκείας, σέκτας, πολιτικού κόμματος».

Ανακοίνωσε την ετοιμότητα της οργάνωσης να παράσχει καταφύγιο και βοήθεια στους εκατοντάδες χιλιάδες που έχασαν τα σπίτια τους.

Κάλεσμα ενότητας και αλληλεγγύης

Ευχαρίστησε όλες τις χώρες που πρόσφεραν βοήθεια τονίζοντας πως η Χεζμπολάχ βλέπει θετικά «κάθε επίσκεψη στη χώρα αυτή την περίοδο». Χαιρέτισε την αλληλεγγύη του λιβανέζικου λαού τονίζοντας ότι η υπόθεση χρειάζεται προσεκτική αντιμετώπιση. Οι ίδιοι οι Λιβανέζοι θα κρίνουν είπε διαβλέποντας ότι τώρα είναι «η ώρα αλληλεγγύης και ενότητας». «Ο Λίβανος χρειάζεται ειρήνη» ανέφερε, προτείνοντας να αντιμετωπιστεί η κρίση ως ευκαιρία για ένα καλύτερο μέλλον.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα