ΑΘΗΝΑ
15:13
|
16.04.2024
Ο Λουκασένκο δήλωσε την Πέμπτη ότι υπήρξε «υβριδικός πόλεμος» εναντίον της Λευκορωσίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου, ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο και ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντιμίρ Πούτιν σε τηλεφωνική τους συνομιλία μίλησαν για την πρόσφατη κράτηση 33 Ρώσων πολιτών στη Λευκορωσία.

Την περασμένη εβδομάδα, 32 μαχητές της ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρίας Wagner Group συνελήφθησαν κοντά στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας Μινσκ, ενώ ένας άλλος κρατήθηκε στα νότια της χώρας, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Λευκορωσίας Belta.

Η Λευκορωσία κατηγόρησε τους κρατούμενους, μαζί με πολλούς άλλους, για απόπειρες αποσταθεροποίησης της κατάστασης πριν από τις προεδρικές εκλογές της χώρας στις 9 Αυγούστου, μια κατηγορία που αρνήθηκε η Ρωσία, η οποία ισχυρίστηκε ότι οι άνδρες ήταν υπάλληλοι ιδιωτικής εταιρείας ασφάλειας και διέρχονταν από τη Λευκορωσία στο δρόμο τους προς τη Λατινική Αμερική.

Ο Λουκασένκο δήλωσε την Πέμπτη ότι υπήρξε «υβριδικός πόλεμος» εναντίον της Λευκορωσίας και ότι η χώρα πρέπει να περιμένει «βρώμικα κόλπα» από οποιαδήποτε πλευρά.

Πηγές: Reuters, Xinhua

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα