ΑΘΗΝΑ
08:04
|
25.04.2024
Οι διαδηλωτές φώναζαν «ο λαός θέλει την πτώση του καθεστώτος»και «Επανάσταση. Επανάσταση»
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πυροβολισμοί ακούστηκαν στο κέντρο της Βηρυτού, τόπο διαδηλώσεων εναντίον της κυβερνώσας ελίτ του Λιβάνου, σήμερα Σάββατο, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για τον χειρισμό από την κυβέρνηση της καταστροφικής έκρηξης που συγκλόνισε αυτή την εβδομάδα την πόλη. Η αστυνομία του Λιβάνου έκανε επίσης χρήση δακρυγόνων σε διαδηλωτές που προσπαθούσαν να σπάσουν κιγκλιδώματα για να φτάσουν στο κτίριο του Κοινοβουλίου στη Βηρυτό.

Περίπου 7.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία των Μαρτύρων στο κέντρο της πόλης, μερικοί πετώντας πέτρες προς τους αστυνομικούς. Η αστυνομία πυροδότησε δακρυγόνα όταν ορισμένοι διαδηλωτές προσπάθησαν να διαπεράσουν το φράγμα που εμποδίζει την είσοδο σε δρόμο που οδηγεί στο κοινοβούλιο,σύμφωνα με δημοσιογράφο του Reuters.

Οι διαδηλωτές φώναζαν «ο λαός θέλει την πτώση του καθεστώτος»και «Επανάσταση. Επανάσταση.», συνθήματα δημοφιλή και κατά τη διάρκεια των εξεγέρσεων της Αραβικής Άνοιξης του 2011.

Την ίδια στιγμή ομάδα διαδηλωτών εισέβαλε στο κτίριο του Υπουργείου Εξωτερικών και έκαψε πορτρέτο του προέδρου της χώρας, Μισέλ Αούν.

Πηγές: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα