ΑΘΗΝΑ
17:23
|
25.04.2024
Στους ρυθμούς σοβαρών αιματηρών συγκρούσεων μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών ζει απόψε η Βηρυτός καθώς η έκρηξη της λαϊκής οργής για τους υπεύθυνους της καταστροφικής έκρηξης…
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στους ρυθμούς σοβαρών αιματηρών συγκρούσεων μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών ζει απόψε η Βηρυτός καθώς η έκρηξη της λαϊκής οργής για τους υπεύθυνους της καταστροφικής έκρηξης της 4ης Αυγούστου και της χρεοκοπίας της χώρας έβγαλε στο δρόμο πολλές χιλιάδες πολίτες.

Κατά τα επεισόδια αναφέρθηκε ο θάνατος τουλάχιστον ενός αστυνομικού υπό ασαφείς συνθήκες και ο τραυματισμός πάνω από 200 ατόμων.

Καταλήψεις υπουργείων

Πλήθος διαδηλωτών κατέλαβε απόψε τα υπουργεία Εξωτερικών, Ενέργειας και Οικονομίας – Εμπορίου καθώς και το κτίριο της Ένωσης Τραπεζών απαιτώντας την παραίτηση της κυβέρνησης και τη διεξαγωγή εκλογών.

Στον τρίτο όροφο του υπουργείου Οικονομίας εκδηλώθηκε φωτιά υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες καθώς ορισμένοι από τους διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε κρατικά έγγραφα. Στους γύρω δρόμους πάντως παραμένουν εκατοντάδες άτομα συγκεντρωμένα παρά την αποπνικτική ατμόσφαιρα που επικρατεί λόγω δακρυγόνων.

Εκλογές μετά από δύο μήνες υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός

Μπροστά στην έκρηξη της αγανάκτησης του λαού που ζητά απαντήσεις ο πρωθυπουργός της χώρας Χασάν Ντιάμπ ανήγγειλε σε αποψινό τηλεοπτικό διάγγελμα πως θα προωθήσει νομοσχέδιο με στόχο τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών και πως θα παραμείνει στη θέση το επόμενο δίμηνο ώσπου να δρομολογηθεί το στήσιμο καλπών. Υποσχέθηκε επίσης τη διεύρυνση της έρευνας έναντι όλων όσοι εμπλέκονται στην φονική έκρηξη. Διαβεβαίωσε ότι θα τιμωρηθούν όλοι οι υπαίτιοι χαρακτηρίζοντας τα γεγονότα της 4ης Αυγούστου σαν «αποτέλεσμα πολυετούς διαφθοράς». «Είμαι με τους Λιβανέζους που αγωνίζονται για την αλλαγή», υπογράμμισε. «Το μέγεθος της καταστροφής είναι μεγαλύτερο απ’ όσο κανείς μπορεί να φανταστεί» είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο αυτές οι διαβεβαιώσεις δεν φαίνεται να κατευνάζουν την έκρηξη οργής αφήνοντας πλέον όλα τα ενδεχόμενα εξελίξεων ανοικτά

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα