ΑΘΗΝΑ
04:07
|
19.04.2024
Διαδηλωτές από κλάδους όπως η εξορυκτική βιομηχανία, η υγεία και τα καύσιμα συγκεντρώθηκαν σε αρκετές πόλεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνδικάτα της Βραζιλίας πραγματοποίησαν την Παρασκευή μια εθνική ημέρα πένθους για να καταγγείλουν τον ακροδεξιό πρόεδρο  Ζαΐχ Μπολσονάρου και την απάντηση της κυβέρνησής του στην πανδημία COVID-19, καθώς η χώρα αντιμετωπίζει αυξανόμενο αριθμό θανάτων και αύξηση των κρουσμάτων.

Χιλιάδες διαδηλωτές από κλάδους όπως η εξορυκτική βιομηχανία, η υγεία και τα καύσιμα συγκεντρώθηκαν σε αρκετές πόλεις όπως η Μάτο Γκρόσο, το Σάο Πάολο, η πρωτεύουσα Μπραζίλια, η Μανάους κρατώντας αφίσες που εφιστούσαν την προσοχή για τους 100.000 θανάτους που προκλήθηκαν από την πανδημία μέχρι στιγμής. Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος αρνείται επανειλημμένα το εύρος των λοιμώξεων.

Τα συνδικάτα της Βραζιλίας έχουν στοχοποιηθεί από τον Μπολσονάρου πριν ακόμη γίνει πρόεδρος. Σύμφωνα με τον ακροδεξιό πολιτικό, «υπάρχει υπέρβαση δικαιωμάτων» όσον αφορά την εργασία στη χώρα. Έτσι, μία από τις πρώτες ενέργειες εναντίον των συνδικάτων ήταν η διάλυση του Υπουργείου Εργασίας το 2018.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Γεωγραφίας και Στατιστικής της Βραζιλίας (IBGE), από τον Ιούλιο, η πανδημία COVID-19 είχε ήδη τερματίσει 7,8 εκατομμύρια θέσεις εργασίας και περίπου 13 εκατομμύρια Βραζιλιάνοι παρέμειναν άνεργοι. Ωστόσο, ο πρόεδρος Μπολσονάρου άσκησε βέτο σε μορατόριουμ για εξώσεις. Ως εκ τούτου, χιλιάδες οικογένειες σε όλη τη χώρα κινδυνεύουν να γίνουν άστεγοι ή ζουν ήδη υπό τέτοιες συνθήκες.

Πηγές: Telesur

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα