ΑΘΗΝΑ
02:34
|
18.04.2024
Το αεροσκάφος συνετρίβη αφού ντεραπάρισε κατά την προσγείωση στον διάδρομο προσγείωσης του Διεθνούς Αεροδρομίου Kozhikode Calicut.
Officials inspect the site where a passenger plane crashed when it overshot the runway at the Calicut International Airport in Karipur, in the southern state of Kerala, India, August 8, 2020. REUTERS/Stringer NO RESALES. NO ARCHIVES
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τέσσερα παιδιά εντοπίστηκαν μεταξύ των δεκαέξι επιβατών που πέθαναν όταν μια πτήση Air India Express έπεσε την Παρασκευή στη νότια Ινδία, στην πολιτεία Κέραλα της νότιας Ινδίας, δήλωσε αξιωματούχος.

Και οι δεκαέξι ήταν κάτοικοι της Κεράλα. Συνολικά δεκαοκτώ άνθρωποι πέθαναν, συμπεριλαμβανομένων δύο πιλότων. Λεπτομέρειες από το σχέδιο πτήσης, που κυκλοφόρησε από την Air India Express, έδειξαν ότι το νεότερο θύμα ήταν μόλις ενός έτους, ενώ ο γηραιότερος επιβάτης που πέθανε ήταν 61 ετών.

Ένα από τα θύματα έχει ανιχνευτεί θετικός για κορονoϊό, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Κέραλα. Επρόκειτο για μία από τις πτήσεις επαναπατρισμού που πραγματοποίησε η ινδική κυβέρνηση για να επιστρέψει τους υπηκόους που βρίσκονται στο εξωτερικό λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών λόγω της πανδημίας του ιού Covid-19, σύμφωνα με τον ιστότοπο της Air India.

Το αεροσκάφος συνετρίβη αφού ντεραπάρισε κατά την προσγείωση στον διάδρομο προσγείωσης του Διεθνούς Αεροδρομίου Kozhikode Calicut και έσπασε σε δύο κομμάτια. Συνολικά, η πτήση από το Ντουμπάι μετέφερε 190 άτομα, σύμφωνα με την Air India Express. Μια επίσημη έρευνα για το ατύχημα αναμένεται να διεξαχθεί από το Γραφείο Διερεύνησης Ατυχημάτων Αεροσκαφών (AAIB), σύμφωνα με τον υπουργό Πολιτικής Αεροπορίας.

Πηγές: CNN, India Today

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα