ΑΘΗΝΑ
07:56
|
24.04.2024

Περιβαλλοντική κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κήρυξε σήμερα ο πρωθυπουργός του νησιωτικού κρατιδίου του Μαυρικίου στον Ινδικό Ωκεανό μετά την διαρροή καυσίμων από το ιαπωνικό σκάφος MV […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περιβαλλοντική κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κήρυξε σήμερα ο πρωθυπουργός του νησιωτικού κρατιδίου του Μαυρικίου στον Ινδικό Ωκεανό μετά την διαρροή καυσίμων από το ιαπωνικό σκάφος MV Wakashio που μετέφερε ποσότητα 4.000 τόνων πετρελαίου εκτελώντας δρομολόγιο μεταξύ Κίνας-Βραζιλίας.

Ο πρωθυπουργός της νησιωτικής χώρας και αρχηγός του «Ριζοσπαστικού Σοσιαλιστικού Κόμματος» Πράβιντ Τζάγκνοτ έκανε έκκληση στη Γαλλία για βοήθεια επισημαίνοντας τους κινδύνους μίας χώρας 1.300.000 κατοίκων που εξαρτώνται κύρια από τον τουρισμό και έχουν ήδη υποστεί μεγάλο πλήγμα από τα διεθνή περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας covid19. «Η χώρα μας δεν διαθέτει τα απαιτούμενα μέσα για να σταματήσει την περιβαλλοντική ρύπανση από την πετρελαιοκηλίδα που έχει ήδη φθάσει σε ορισμένες από τις ακτές» δήλωσε ο Τζάγκνοτ.

Διεθνή πρακτορεία αναφέρουν ότι η διαρροή καυσίμων άρχισε στις 25 Ιουλίου ενώ έπλεε νοτίως του νησιωτικού συμπλέγματος Μαυρικίου. Υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες εκδηλώθηκαν ρήγματα στο πετρελαιοφόρο προκαλώντας σοβαρή διαρροή. Τοπικοί αξιωματούχοι εξέφρασαν ανησυχίες για επιδείνωση της ρύπανσης τα επόμενα 24ωρα καθώς στην περιοχή αναμένονται δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα